Hosszabbít az Eurosport

A történelmi Le Mans-i 24 órás versenyt, a világ egyik vezető autóversenyét, és a FIA World Endurance Championship (WEC) eseménysorozatot továbbra is élőben közvetíti az Eurosport, egy új négyéves megállapodásnak köszönhetően.

 

A Eurosport, mely az európai sportrajongók első számú választása, megállapodott a Le Mans-i 24 órás verseny kizárólagos európai közvetítési jogának meghosszabbításáról. (Az exkluzivitás nem vonatkozik az ingyenesen fogható általános szórakoztató csatornákra.) A csatorna sugározza majd a versenyt az Ázsia-Csendes-óceáni térségben is, valamint további versenyeket a FIA World Endurance Championship (WEC) eseménysorozatból mindkét régióban, nem-kizárólagos joggal.

 

Az élő közvetítéseket a színfalak mögötti felvételek és a pálya melletti interjúk egészítenek ki, amelyek az Eurosport több platformánján is elérhetőek lesznek, köztük az Eurosport Playeren, melyen egyéb izgalmas tartalmak, így például valósidejű fedélzeti kamerás felvételeket is láthatóak lesznek.

 

Az Eurosport már régóta rendelkezik a Le Mans-i 24 órás verseny közvetítési jogaival, melyet az Automobile Club de l’Ouest szervez, melynek a FIA WEC eseménysorozat szintén az irányítása alatt áll, és táplálja a motorsportok rajongóinak szenvedélyét az utolérhetetlen élő közvetítés, a színfalak mögötti felvételek és a pálya melletti interjúk által.

 

A Le Mans-i 24 órás verseny mellett a FIA WEC további nyolc versenye lesz elérhető az Eurosport több platformján, beleértve az Eurosport különböző csatornáit és az Eurosport Player-t is.

 

A partnerkapcsolat létrejöttében a vezető nemzetközi sportmarketing vállalat, az Infront Sports & Media működött közre, amely a The Automobile Club de L’Ouest (ACO) és a FIA World Endurance Championship (WEC) kizárólagos médiajogi partnere.

 

Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: „A motorsportok rajongói a legelkötelezettebb sportrajongók közé tartoznak, így nagy örömünkre szolgál, hogy meghosszabbítottuk a megállapodásunkat, és közvetíteni fogjuk a legendás Le Mans-24 órás versenyt, és a világ legjobb endurance versenyeit, és így továbbra is a legmagasabb minőségben szolgálhatjuk ki nézőink igényeit. Nagyon várjuk, hogy a következő négy évben még többet közvetíthessünk ebből az egyedi eseménysorozatból, hogy a rajongók akár otthoni kényelemben, vagy akár út közben az Eurosport egyéb platformjain is élvezhessék a sporteseményeket.”

 

Pierre Fillon, az Automobile Club de l’Ouest elnöke hangsúlyozta: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy megerősíthettük az Eurosporttal partneri kapcsolatunkat a Le Mans 24 órás verseny közvetítését illetően a következő négy évre. Örömünkre szolgál, hogy ez a megállapodás a FIA World Endurance Championship (WEC) események közvetítésének folytatását is garantálja. Nagyon fontos számunkra, hogy a Le Mans 24 órás verseny és a FIA WEC televíziós közvetítését fejleszthessük, és partnereink vállalkoztak arra, hogy ezt közösen megvalósítsuk. Az új megállapodás is ennek tükrében született, és eredményeképpen világbajnokságunk eseményeit, és legfőbb versenyünket, a Le Mans 24 órás versenyt, kiemelten közvetítik majd Európa-, és az Ázsia-Csendes-óceáni térség-szerte.

 

Gérard Neveu, a FIA WEC vezérigazgatója szerint: „A bejelentés, amely szerint a Eurosport továbbra is közvetíti a World Endurance Championship (WEC) eseményeit, valóban nagyon jó hír az összes motorsport rajongó számára, különösen az endurance versenyek kedvelőinek. A csatorna kiterjedt lefedettségével számos országba juttatja el a WEC versenyeink izgalmát, élő közvetítéseit milliók követhetik a világ minden táján. Reflektorfénybe kerülünk általa, aminek következtében új rajongók kopogtatnak az ajtónkon, mind fizikailag mind virtuálisan.”

 

Stephan Herth, a Summer Sport at Infront igazgatója kiemelte: „A Eurosport neve összeforrott a Le Mans- 24 órás versennyel és az elmúlt években segített a FIA World Endurance Championship (WEC) imázsának építésében. A magunk részéről örülünk, hogy segíthettünk a partnerkapcsolat további négy évvel való meghosszabbításában. Ez az új megállapodás a motorsport növekvő népszerűségét is tükrözi, amely a sportipar egyik legdinamikusabban fejlődő része, és nézői folyamatosan még több közvetítést láthatnak. A megállapodás alátámasztja azt az elképzelésünket, hogy építeni kell ezeknek az endurance eseményeknek az imázsát és be kell mutatni őket mind a motorsportra már bejáratott területeken, mind a feltörekvő régiókban.”

 

Az új négyéves megállapodás a következő évre vonatkozik és 2020-ig tart. A Eurosport gondoskodott a rajongók számára az idei Le Mans-i 24 órás verseny átfogó közvetítéséről, beleértve egy több mint 29 órás élő adást.

 

A rajongók többet is megtudhatnak az idei versenyről a Eurosport.com honlapjának Le Mans-i 24 órás versenyről szóló oldalán.

  • Megosztom