Hosszabbított a Kaspersky és az Interpol

A Kaspersky globális kiberbiztonsági vállalat új, öt évre szóló megállapodást kötött az Interpollal megerősítve együttműködésüket a kiberbűnözés ellen világszerte folytatott küzdelemben. Ez már második megállapodás a felek között a 2014-ben aláírt első után.

Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója, és Tim Morris, az INTERPOL Rendőrségi Szervezetének igazgatója július 3-án együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek értelmében a Kaspersky emberi erőforrást, képzést, valamint a legújabb kiberbűnözői tevékenységekkel kapcsolatos fenyegetéselemzési adatokat nyújt az INTERPOL részére, megerősítve ezáltal a szervezet kiberfenyegetések elleni fellépésre szolgáló kapacitásait. Az aláírási ünnepségre a Szingapúrban tartott INTERPOL World 2019 kiállításon került sor.

Az együttműködés megerősíti a két szervezet között jelenleg is fennálló kapcsolatot, biztosítva, hogy az információk és a technológiák megosztása támogatást nyújtson az INTERPOL kiberbűnözéssel kapcsolatos vizsgálataihoz. Az új megállapodás értelmében a Kaspersky tájékoztatást ad a kiberfenyegetéssel kapcsolatos kutatásairól és rendelkezésre bocsátja a szükséges eszközöket a digitális kriminalisztikai tevékenység teljes körű támogatásához, valamint a kibertámadások megelőzése érdekében folytatott tevékenységhez.

„A kifinomult módszereket alkalmazó támadók számának növekedésével a teljes rendszerre kiterjedő együttműködés és a szakismeretek megosztása még soha nem volt ilyen fontos. Nagyon örülünk az INTERPOLLAL fennálló partneri együttműködés folytatásának, és annak is, hogy elláthatjuk a bűnüldöző szerveket a kiberbűnözés elleni egész világra kiterjedő harchoz szükséges információkkal és technológiákkal,” – mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója az ünnepséget követően.

A Kaspersky tudatában van, hogy a kiberbűnözés határok nélkül zajlik és rendszeresen részt vesz a globális informatikai biztonsági közösséggel, a nemzetközi szervezetekkel, mint például az INTERPOLLAL, a bűnüldöző szervekkel és a hálózatbiztonsági vészhelyzeteket elhárító csoportokkal (ún. CERT-ekkel) közös műveletekben és kiberfenyegetés-feltáró vizsgálatokban világszerte. A vállalat a kiberbiztonsági szolgáltatók közül nemrégiben elsőként tett közzé egy korszerű ingyenes szolgáltatást a bűnüldöző szervek számára azzal a céllal, hogy azok jobban megismerhessék a Kaspersky szolgáltatásainak működését, és megtudják, hogy ezek hogyan segíthetnek a kiberbűnözés és a kifinomult kiberfenyegetések elleni küzdelemben. A szolgáltatásról itt található bővebb információ.

  • Megosztom