Megszűnik a Heti Válasz

Nem sikerült befektetőt szerezni a Heti Válasznak, így a kiadó csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, hogy legyen idő a gazdasági helyzet rendezésére. A jövő héttől a Digitalstand.hu-n digitális formában lesz elérhető a kiadvány.

Borókai Gábor főszerkesztő a lap internetes oldalán számolt be a döntés hátteréről, írásából kiderül, hogy már Simicska Lajos és Orbán Viktor 2015-ös szakítása óta szorult helyzetbe került a Heti Válasz alkotóközössége. A helyzet az idei országgyűlési választások után fordult még rosszabbra, amikor a kétharmados Fidesz győzelmet követően Simicska Lajos úgy döntött, jelentősen leépíti média érdekeltségeit, és ez érintette a Heti Választ is.

A kiadónak igyekeztek új tulajdonost találni, azonban ahogyan Borókai Gábor fogalmazott „előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő itthoni vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is. A régi tulajdonos már nem tudott/akart finanszírozni bennünket, az új meg nem érkezhetett meg. Így a kiadó csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, hogy legyen idő a gazdasági helyzet rendezésére.”

Az öncsőd kezdeményezése három hónapnyi esélyt kínál a gazdasági háttér stabilizálására. A valasz.hu-n megjelent írás szerint az idei második negyedévben a heti lapeladások 10 százalékos növekedése és a Digitalstand nevű vállalkozás jó alapot jelent ehhez.

  • Megosztom