Hivatalos: Szombathy Pál az Index vezérigazgatója és főszerkesztője

Hivatalosan is bejelentették az Index szerkesztőségének új vezetőségét, Szombathy Pál vezérigazgatói és főszerkesztői szerepet is kapott. A tájékoztatás szerint a napokban közel 30 új munkatárs kezdi meg a munkát a lapnál.

Az Index teljes szerkesztősége azt követően mondott fel július 24-én, hogy előtte pár nappal menesztették az addigi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. A felmondott újságírók egy része azonnal mentességet kapott a munkvégzés alól, a többiek a felmondási idő alatt alapjáraton vitték a lapot.

Most közleményben jelentették be, hogy az újság vezetésére az igazgatóság elnöke korábban Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, aki vezérigazgató-főszerkesztőként kezdi majd meg az operatív munkát.

Sztankóczy András stratégiai igazgató-vezető szerkesztőként dolgozik majd a lapnál, Kitzinger Szonja gazdaságért-kultúráért-szórakozásért felelős főszerkesztő-helyettes lesz, míg Balogh Ákos Gergely szervezetfejlesztésért felelős főszerkesztő-helyetteskét tevékenykedik majd.

A hírigazgató Fekete-Szalóky Zoltán lesz. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a napokban közel harminc új munkatárs kezdi meg a szerkesztőségi munkát, újságírók mellett rovatvezetők és vezető szerkesztők is.

  • Megosztom