Hivatalos: később érkezik a Galaxy Fold

A Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy elhalasztja hajlítható kijelzőjű telefonja, a Galaxy Fold piaci bevezetését a kijelző problémái miatt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az előrendelést leadók mikor juthatnak hozzá a készülékhez, a társaság néhány héten belül ígért újabb tájékoztatást.

Bár a Galaxy Fold piaci bevezetésének elhalasztása nyilvánvalóan nem tesz jót a Samsung hírnevének, még mindig ez tűnik a legjobb választásnak a cég számára, hiszen így elkerülhető a jóval nagyobb fiaskó, mint például a Galaxy Note7 esetében.

Az előrendelési lehetőséget április 12-én nyitották meg a hajtogatható telefonra, és a tervek szerint a hónap végétől már üzletekben is árulták volna. Azonban az újságíróknak, tesztekre kiküldött eszközökről egészen ijesztő hírek érkeztek. A Galaxy Fold legnagyobb újítása, a hajlítható kijelző ugyanis nem úgy működik, ahogyan azt egy piacérett készülék esetében várnánk.

A beszámolók és videók alapján töréssel, a képernyő felpúposodásával, illetve hiányos működésével is szembesültek a tesztelők. A néhány nap alatt érkezett számos negatív hír hatására döntött úgy a Samsung, hogy elhalasztja a piaci bevezetést.

A hivatalos tájékoztatás szerint néhány héten belül adnak további információkat arról, hogy mi lesz a telefon sorsa. A The Wall Street Journal korábbi beszámolója szerint május 6-tól megkezdődhet az értékesítés, azonban ha a vizsgálat során kiderül, hogy konstrukciós hibáról van szó, akkor lényegesen több időt vehet igénybe annak kijavítása.

Nagy kérdés az is, hogyan fordulhatott elő, hogy a Samsung mérnökei nem figyeltek fel a problémákra, amelyek néhány napos használat után előjöttek a tesztelő újságíróknál.

  • Megosztom