A hirdetőknek is érdemes moziba menniük

A mozi és a televízió kombinációja a leghatásosabb mix a márkaépítési mutatószámok javítására a legújabb Kantar Millward Brown tanulmány eredményei alapján. A televíziót és a mozit médiacsatornaként igénybe vevő kampányok átlagosan 1,58 százalékkal járulnak hozzá a márka teljes KPI-jéhez.

Zoe Jones, a Digital Cinema Media marketingigazgatója szerint: „a hirdetők célja a még eredményesebb médiamix. Az adatok rámutatattak arra, hogy a mozi közelebb hozza egymáshoz a márkákat és a fogékony közönséget, befolyásolja a márkák fő mérőszámait és végső soron hosszútávon is hat az értékesítésre. Tehát a mozi által nyújtott előnyök még sosem voltak ennyire meggyőzőek.”

A mozi egyik nagy előnye az, hogy ott van a legfogékonyabb közönség. A Z-generáció (16-19 évesek) 44%-a valamint Y-generáció (20-34 évesek) 34%-a a legfogékonyabb a mozireklámokra, lekörözve a televíziós hirdetéseket és online videoreklámokat. Az idősebb X-generáció (35-49 évesek) szintén pozitívan ítéli meg a mozit, hiszen 31%-a adott pozitív értékelést a mozireklámokra, mely alig marad el a televízió 33%-a mögött.

A mozival kibővített mixet alkalmazó kampányok nagyobb hatást gyakorolhatnak a márka teljes KPI- teljesítményére, mint bármilyen más audiovizuális csatorna vagy kombináció. A mozikampányok emlékezetesek és az értékesítésre gyakorolt hatásuk tartósabb a Kantar kutatásban elemzett négy szektor mindegyikében (vendéglátás, szórakoztatás és szabadidő; pénzügyek; kiskereskedelem; telekommunikáció; utazás és közlekedés) mert a mozis (62%) reklámok hosszú távú hatása lényegesen erősebb, mint az online videóké (50%).

  • Megosztom