Híradók: óriási fölényben a kormánypártok

A hazai rádiós és televíziós politikusokat megszólaltató beszámolóiban közel 62 százalékos részesedése volt a Fidesz tagjainak májusban a beszédidőt vizsgálva – derül ki az NMHH gyorsjelentéséből. A politikusok között egyértelműen Orbán Viktor miniszterelnök a híradók sztárja, a múlt hónapban 273 alkalommal jelent meg a különböző beszámolókban, míg a második leggyakrabban feltűnő politikus Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt.

 

Az NMHH gyorsjelentésében vizsgált híradókban a politikusok szerepléseinek 51,8 százaléka jutott a Fideszre. A második leggyakrabban feltűnő politikai erő az MSZP volt 15,9 százalékos részesedéssel, míg a harmadik a kormány 7,8 százalékkal.

 

A beszédidőt vizsgálva még nagyobb a Fidesz fölénye, ebben a vonatkozásban májusban 61,8 százalékos volt a nagyobb kormánypárt részesedése. Az MSZP-nek 11,6 százalék jutott, a kormánynak pedig 8,6 százalék.

 

A politikusok közül messze Orbán Viktor miniszterelnök szerepelt a legtöbbet a múlt havi híradókban, összesen 273-szor, ez egyébként több mint kétszer annyi, mint ahányszor a második legtöbbet szereplő Varga Mihály megjelent a beszámolókban. A harmadik leggyakrabban szereplő politikus Rogán Antal volt, míg az ellenzékből Bajnai Gordon tűnt fel a legtöbbször a híradásokban, 78 alkalommal.

 

Májusban a legtöbbször a kormány gazdaságpolitikájával foglalkoztak az NMHH által vizsgált hazai híradókban, 459 alkalommal, a Magyarország elleni uniós eljárások 278-szor, az erőszakos bűncselekmények 250-szer, míg a nemzeti dohányboltok pályáztatásának ügye 188-szor került be a beszámolókba.

  • Megosztom