Hétszázmilliós beruházás a Rondo-nál

Összességében több mint 700 millió forintot fordít idén beruházásokra soroksári termelőüzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. Az elmúlt időszak eszközbeszerzései eredményeként a társaság tovább szélesítette termékportfólióját, emellett az az eddiginél is precízebb és a vevők igényeihez jobban illeszkedő csomagolóeszközök tervezése és gyártása vált lehetővé. Az elkövetkező hónapok beruházásai pedig az üzemen belüli anyagmozgatás további automatizálását irányozzák elő.

 

Alig fejezte be legutóbbi beruházását, máris újabb fejlesztések megvalósítására készül soroksári üzemében a vezető magyarországi hullámkarton csomagolóanyag-gyártók között jegyzett Rondo Hullámkartongyártó Kft. Ennek keretében néhány hete egy új, a legkorszerűbb technológiát képviselő úgynevezett plotter berendezés érkezett a gyárba. Az újonnan működésbe állított, rendkívül jó minőségű, mérnöki vagy professzionális munkákban használatos berendezés az eddiginél is precízebb és a vevők igényeihez jobban illeszkedő csomagolóeszközök tervezését és gyártását teszi lehetővé a Rondo számára – derül ki a cég közleményéből.

 

Ezzel párhuzamosan hamarosan újabb eszközök érkeznek a termelőüzembe a belső anyagmozgatás automatizálása céljával is. „A Rondo már az elmúlt években is komoly lépéseket tett az áruáramlási rendszer automatizálása érdekében. Az újonnan érkező berendezéseknek köszönhetően pedig tovább rövidíthető gyártási folyamat átfutási ideje, valamint gyorsítható a vevőkiszolgálás” – mondta Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.

 

„Idén összességében több mint 700 millió forintot fordítunk a gyártási technológiánk fejlesztésére. Ebből a legnagyobb, mintegy 400 millió forintos tételt a modul facer berendezés cseréje tette ki, de értékét tekintve nem marad el ettől sokkal a többi beruházás sem” – hangsúlyozta Miklós Zsolt. Az ügyvezető hozzátette: a Rondo mindig is precizitásával és megbízhatóságával tűnt ki a piaci szereplők közül, s a jövőben is élen kíván járni a technológiai korszerűsítésekben. Ugyanakkor ezzel párhuzamosan a gyártás volumene is nő a Rondo üzemében: míg 2015 első negyedévében 22 millió, az idei év első három hónapjában már közel 23 millió négyzetméter hullámkarton készült a gyárban, s a társasságnál további növekedést terveznek a következő hónapokra is.

 

Az újabb beruházások egy hosszú távú technológia-fejlesztési programba illeszkednek. Ennek keretében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. két évtized alatt immár több mint 10 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg 24 ezer négyzetméter alapterületű, közel 200 főt foglalkoztató magyarországi termelő üzemében.

  • Megosztom