Hetilapként folytatja a Magyar Nemzet

Magyar Hang néven, hetilapként támad fel Magyar Nemzet, május 8-án pedig újabb szamizdat számmal jelentkeznek a lap újságírói.

Május 18-tól péntekenként jelenik majd meg a Magyar Hang, melynek előfizetéses díja 450 forint lesz, utcai árus példánya pedig 500 forintba kerül majd – nyilatkozta György Zsombor, a Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettes a Zoom.hu-nak. Az új Országgyűlés alakuló ülésére készülve, május 8-án 20 ezer szamizdat példányt árulnak majd kézből, a parlament előtti tüntetésen.

György Zsombor a Zoom.hu-nak nyilatkozva azt is elmondta, hogy a törzscsapat 20-25 emberből áll majd, külsősökkel is számolnak, de mindenki a Magyar Nemzet volt munkatársa. Olyan ismertebb nevek is velük tartanak, mint Torkos Matild, Szerető Szabolcs, Lukács Csaba, Puzsér Róbert és Marabu. Első időszakban mindenki társadalmi munkában dolgozik majd a 24 oldalas újságon. Tematikája hasonló lesz, mint az egykori, szombatonként megjelenő Magyar Nemzet Magazinnak, kicsit több közélettel és politikával.

A lapot az előző szamizdat számhoz hasonlóan Pozsonyban nyomják, mert Magyarországon nem találtak olyan céget, aki az ellehetetlenült piacon vállalta volna – írja összeállításában a Zoom.hu.

  • Megosztom