Háztartási gépekkel hasított az LG

A múlt évben tíz százalékkal tudta növelni nyereségét és rekordszintre ugrott a cég árbevétele is. A bevételhez a legnagyobb mértékben a háztartási gép és légkondicionáló üzletág járult hozzá, de szépen hoztak a tévék is.

Az dél-koreai vállalat kiemelkedő évet produkált, miután profitja 2,7 ezer milliárd koreai wonra (2,4 milliárd dollár) nőtt. Ez csaknem 10 százalékkal haladja meg a 2017. évi eredményt. A társaság árbevétele tavaly elérte a 61,3 ezer milliárd koreai wont (54,4 milliárd dollár), ezzel pedig immár két egymást követő évben haladta meg a forgalom a 60 ezer milliárd koreai wont – derül ki a cég közleményéből.

A vállalat árbevételéhez a legnagyobb arányban a háztartási gép és légkondicionáló üzletág járult hozzá. Az egész éves forgalom túllépte a 19,36 ezer milliárd koreai wont (17,17 milliárd dollár), ami 5 százalékos növekedés az megelőző évhez képest. Az üzletág profitja 1,52 ezer milliárd koreai wonra (1,35 milliárd dollár) futott fel, amelyre még nem volt példa a cég történetében.

A társaság szórakoztató elektronikai részlege is rendkívüli évet produkált: összesen 16,21 ezer milliárd koreai won (14,37 milliárd dollár) forgalmat ért el, amely után 1,52 ezer milliárd won (1,35 milliárd dollár) profitot jelentett. Hasonló mértékű teljesítményre szintén nem volt még példa a vállalatcsoport működése során.

A járműalkatrész üzletág ugyancsak robosztus fejlődést mutatott fel. Az utolsó negyedéves teljesítmény pedig különösen figyelemre méltó, hiszen a részleg történetének legnagyobb árbevételét produkálta, amely 71 százalékban haladja meg 2017 ugyanezen időszakát. A mobilkommunikációs üzletágban is előrelépések zajlottak, többek között javult az üzleti struktúra a költséghatékonyabb anyagfelhasználás következtében.

  • Megosztom