Havi félmillió Ft blogírásért

A közmédia nem sajnálja a pénzt a bloggereitől, pláne, ha azok politikusok. Akár havi fél millió forintot is meg lehet keresni, ha valakinek sikerül bekerülnie az MTVA-nál blogot vezetők társaságába.

Akár havi félmilliót is kaphatnak az MTVA bloggerei – írja az Átlátszó.hu azok után, hogy közérdekű adatigénylésük eredményre vezetett és megkapták a listát, hogy eddig mennyi pénzt fizetett ki a közmédia a nála blogolóknak.

A tényfeltáró portál egy korábbi cikkben már nyilvánosságra hozta az MTVA bloggerekkel kötött szerződéseit, amiből kiderült, hogy az egyes blogok szerkesztői fix havi fizetést kapnak, de a posztok után külön díjazás jár. A site ezek után kíváncsi lett, hogy mekkora összeget jelent a külön díjazás, így derült ki, hogy nem fizet rosszul a blogolás a közmédiánál. Prőhle Gergely helyettes államtitkár kormányzati munkáján felül kap bruttó 250 ezer forintot, bloggazdaként, ezen felül 2015. januárban 60 ezer forintot, februárban már 120 ezer forintot kapott blogposztjaiért.

A századvéges Lánczi Tamás a havi fix bruttó 380 ezer plusz áfa mellé 2014. decemberben 40 ezer forintot, 2015. januárban már 120 ezer forintot, februárban pedig 160 ezer forintot (27 ezer Ft/poszt) kapott. Ezzel túl is lépte a havi fél milliós összeget.

Bunford Gerda, aki a Corvinuson politológus hallgató, 2014. novemberben, decemberben, valamint 2015. februárban havonta 90 ezer forintot (30 ezer Ft/poszt) kapott a fix 70 ezres fizetés mellé, de 2015. januárban elérte a 120 ezer forintot.

Szintén bloggazda Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere is, aki havi 250 ezret kap a blog gazdájaként, de 2015. februárban ehhez még hozzájött 150 ezer forint (30 ezer Ft/poszt) is a posztokért.

Azok sem jártak rosszul, akik „csak” a posztokért kapnak juttatást. Galló Béla politológus négy hónap alatt összesen 680 ezer forinthoz jutott írásaiért, a szintén századvéges politológus, Kiszelly Zoltán cégének, a Gótikus Ház Kft.-nek 600 ezer forintot utaltak. Az ugyancsak századvéges György László  egyetemi adjunktus cége, az MLF Productions 270 ezer forintot kapott a posztokért.

A blogokat egyébként a hirado.hu oldalon lehet elérni. Az Átlátszó korábban tréfásan bepróbálkozott a közmédia illetékeseinél, mondván ők is szeretnének blogot vezetni a site-on, ám csak kitérő választ kaptak.

  • Megosztom