Hatmillió eurós befektetést kap a Barion

Hatmillió eurót fektet a cseh alapítású Home Credit Group az online és mobilfizetési megoldásokat fejlesztő Barion Zrt.-be. A magyar cég a az európai fizetési piac meghatározó szereplőjévé válna, első lépésként a cseh, osztrák, szlovák és szlovén piacon terjeszkednének.

Csehország leggazdagabb üzletembere, Petr Kellner érdekeltségébe tartozó vállalkozás lát fantáziát a Barionban. A befektetést a Home Credit Group kockázati tőkebefektetésekre létrehozott cégétől kapja a társaság.

A befektetés két lépcsőben érkezik majd, az első fázisban kétmillió eurót kap a Barion. A tranzakció 10 millió eurósra értékeli a magyar céget, a befektető 20 százalékos részesedést kap a vállalkozásban.

A második, négymillió eurós részlet kifizetését attól teszik függővé, hogyan sikerül a cseh piacon való megjelenés, ugyanis ott is gyors növekedést vár el a befektető.

Kiss Sándor, a Barion társalapítója és vezérigazgatója a mai, befektetésről szóló sajtótájékoztatón jelezte, hogy nemzetközi szinten is bizonyítani akarnak, erre is kapták most a forrást. Első körben a régióban terjeszkednének.

A Barion fizetési rendszerét két év alatt 2600 bolt integrálta a rendszerébe. Kiss Sándor azt is elmondta, hogy hosszabb távon nem a fizetési megoldásból származó tranzakciós díjat látják a fő bevételi forrásnak, hanem az adatokból szeretnének megélni.

  • Megosztom