Hatalmasat nő az amerikai streaming tábor

Hat év alatt több mint másfélszeresére nőhet a streaming videószolgáltatásokra előfizetők száma az Egyesült Államokban a Digital TV Research adatai szerint. A Netflix várhatóan megőrzi ugyan vezető pozícióját 2025-ig, de nagyon megközelítheti az Amazon és a Disney+ is.

Az elemzés szerint 2019 végén 199 millió előfizetője volt az Egyesült Államokban a különböző streaming videószolgáltatásoknak és ez a szám 2025-re várhatóan eléri a 307 milliót. A prognózis szerint a Netflix a vizsgált időszak végére 65,7 millió előfizetővel rendelkezik majd az országban, amivel még mindig a legnagyobb piaci szereplő lesz ott, azonban ez mindössze ötmilliós növekedést jelent majd a mostani adathoz képest.

Valamivel nagyobb, hatmillió körüli fejlődést várnak az Amazon Prime Video esetében, ami így egész közel kerül a nagy riválishoz, a maga 60 milliós táborával. Az igazán nagy robbanás azonban az újonnan indult Disney+-nál várható, ami a múlt év végi 17,3 millióról 2025-re majdnem 48 milliósra növeheti a táborát. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szintén a Disney-hez tartozó Hulu is 40 milliónál több előfizetővel rendelkezik majd az időszak végére – persze az ő esetükben még az is előfordulhat, hogy beolvasztják a Disney+-ba -, akkor a Disney-nál már közel 90 milliós streaming előfizető lesz.

Érdekes módon az Apple TV+ esetében az elemzés készítői nem számolnak nagy felfutással, öt év alatt is csak 5,5 millió előfizetőjük lehet. Az HBO Max 22 milliós, míg az NBCUniversal Peacock nevű szolgáltatása valamivel több mint 12 milliós tábort építhet majd.

  • Megosztom