Hatalmas vízi-játszótér várja a fürdőzőket

A sarudi strandon most megnyíló – több mint 2400 négyzetméter alapterületű – Aquaglide vízi-játszótér, nemcsak az első ilyen park Magyarországon, de méretét tekintve a legnagyobb Közép-Európában és az öreg kontinensen is csupán egy nagyobb ilyen vízi-park található, Franciaországban.

 

Az új vízi-kalandpark megnyitása része a sarudi Élményfalu programnak, amely egy teljesen magánerőből, gazdasági alapokon megvalósuló fejlesztési program. Az Élményfalu szervezésében az elmúlt években már vitorlás-, horgász-, lovas- és felfedező táborok indultak, fellendítve a kistelepülés turisztikai és gazdasági életét. A program keretében épült fel továbbá az ország első horgászmúzeuma sarudon és itt talált új otthonra az MKB vitorlás flottája, hogy megalapozzák a Tisza-tavi vitorlázás újraélesztését.

 

„A Tisza-tó Sarudi-medencéje 2014 óta, az Élményfalu program keretében, olyan kezdeményezéseknek és projekteknek vált a bázisává, amelyek emberi léptékben igyekeznek hozzájárulni a térség fejlődéséhez és az itt élők életszínvonalának javításához. A legtöbb általunk kínált program a gyerekeknek szól, nem titkol célunk, hogy szeretnénk a mai digitális játékok helyett valóban izgalmas alternatívát kínálni a fiataloknak. Röviden, hogy a virtuális világ mellett a természetben, az állatok, a növények világával is megismerkedjenek játszva a gyerekek” – mondta el Kücsön Gyula az Élményfalu program vezetője „Nagy lépés számunkra, hogy megnyithatjuk ezt az európai szinten is rekordernek számító vízi-parkot. A próbaüzem után június 12-től a nagyközönség számára is látogatható lesz a vízi-kalandpark.” – tette hozzá.

 

A sarudi Aquaglide vízi-kalandparkban egyszerre akár százan is játszhatnak. A klasszikusnak számító csúszdák mellett a legbátrabbak kipróbálhatják az 5 méter magasra kirepítő vízi-katapultot vagy az extrém magasba repítő hintáik. És persze számos mászható, egyensúlyozós és ugró elem is beépítésre került a több, mint 30 elemből álló vízi-parkba.

  • Megosztom