Hatalmas üzletekkel terjeszkedik az Euronics

Egyszerre két, minden eddiginél nagyobb alapterületű, a felső kategóriás műszaki termékek széles kínálatával rendelkező úgynevezett mega áruházat nyit Pest megyében a Vöröskő Kft. cégcsoport. A budaörsi áruházat ma avatták fel.

Fliszár Balázs, a Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója korszakváltásnak nevezte az egyenként 1500 négyzetméteres budaörsi, valamint a régióban párhuzamosan nyíló budakalászi, illetve a később átadásra kerülő két fővárosi Euronics mega áruház létrehozását, mert mint hangsúlyozta, nemcsak nagyobb alapterülettel, hanem az eddiginél szélesebb kínálattal tudnak előrukkolni – olvasható az MTI beszámolójában.

 

Fajcsi Róbert kereskedelmi igazgató hozzátette: a nagyközönség előtt augusztus 10-én megnyíló budaörsi és budakalászi Euronics mega áruházban kiemelt szerepet kapnak a magas kategóriás termékek, illetve a széles választékban megtalálható filmek, játékszoftverek és telefonok. Jelentős, már az idén egymilliárd forint fölötti árbevételre számítanak a két új egységben. Mindkét új Pest megyei áruházban 44 ezer cikkből álló kínálat, s 30 főnyi személyzet várja a vásárlókat.

 

A veszprémi székhelyű Vöröskő Kft-t tulajdonosai magyar személyek. A hódmezővásáhelyi Bravotech Kft -vel közösen létrehozott Euronics Műszaki Áruházlánc révén 2001. áprilisában csatlakozott az Euronics International Ltd. nemzetközi beszerzési társuláshoz. A Kft. jelenleg 62 üzlettel rendelkezik Magyarországon – főként a Dunántúlon és a keleti régióban – derül ki az MTI összeállításából. Az áruházláncnál 700 dolgozót foglalkoztatnak, forgalma 2010-ben elérte a 19 milliárd forintot.

  • Megosztom