Hatalmas startup-esemény Budapesten

A Prezi, LogMeIn, Ustream és sok más technológiai innovátor először tart nyílt napot Budapesten. A kétnapos esemény alatt tárt ajtókkal és érdekes előadásokkal várják az érdeklődőket. A vendégek első kézből szerezhetnek információt, hogyan és milyen környezetben dolgoznak a magyarországi startup cégek. Április 21-22-én (csütörtök-péntek) – a múzeumok éjszaka koncepciójához hasonlóan- a teljes budapesti startup szektor, vagyis több mint 80 cég megnyitja ajtóit a Berlinből érkező és immár 10 országban sikeres Startup Safary keretében.

 

Az előadók között neves külföldi és magyar szakembereket találunk. Az érdeklődők közel 70 programból válogathatnak: reggelik, irodatúrák, workshopok, hackathonok és meetupok által ismerhetik meg a cégek mindennapjait és a legígéretesebb innovációkat.

Olyan kérdésekre kaphatunk válasz, hogy hogyan tervezzünk 3D nyomtatót? Vagy hogy hogyan szerezzünk 40 millió felhasználót az appunkhoz? A Skyscannernek körülbelül ennyi van, így a kérdésre a cég product managere, Badó Andrea fog válaszolni. De lesz beszélgetés Oszkó Péterrel is a Power Angels képviseletében, valamint szó lesz big datáról, robotokról, smartcityről, gasztro startuppokról, airbnb-ről és titkosításháborúról is.

 

Az eseményt egy nagy startup buli zárja az International Geek-Together szervezésében. A rendezvényen ott lesz a világ egyik legnagyobb videójáték fejlesztő cég, az Electronic Arts társalapítója, Jeff Burton is. Az EA nevéhez olyan játékok kötődnek, mint a FIFA, NBA LIVE, MADDEN NFL, NHL és a UFC sorozatok. (A belépés ingyenes.)

 

Az eseményre az egész régióból várják a diákokat, technológiai szakembereket, startup vállalkozókat, munkakeresőket és befektetőket, de a multinacionális és az állami szektorból is számítanak a startup szférára nyitott érdeklődőkre.

Kovács Péter, a Startup Safary főszervezője elmondta, hogy az esemény azért különleges, mert most először, a fesztivál keretében találkozhat először a hazai startup ökoszisztéma összes szereplője, de az esemény a kívülállóknak is remek lehetőség az ismerkedésre. „A berlini, athéni és koppenhágai Safaryk után az egész csapat izgatottan várja az eseményt. Bízunk benne, hogy a budapesti Startup Safary legalább olyan sikeres lesz, mint a külföldi társai.”

 

  • Megosztom