Hatalmas gondok a Samsungnál

A jelek szerint egyre nagyobb a probléma a Samsung új okostelefonja, a Galaxy Note 7 körül, több hír érkezett arról, hogy a csereakció során a felhasználókhoz került készülékek is veszélyesek, túlmelegednek, kigyulladnak. Az Egyesült Államokban az AT&T és a Verizon is felfüggesztette az eszközök forgalmazását, sajtóhírek szerint a cég beszüntette a telefon gyártását.

 

A múlt héten már több beszámoló is érkezett arról, hogy az akkumulátorok túlmelegedése miatt veszélyessé váló Galaxy Note 7-esek helyett adott új készülékeknél is jelentkezik a probléma és most megérkeztek az első reakciók is. Az Egyesült Államokban a múlt héten legalább 5 kigyulladt telefonról számoltak be, a problémák miatt az AT&T, a T-Mobile US és a Verizon is felfüggesztette a dél-koreai társaság új okosmobiljainak forgalmazását.

 

A Reuters és a dél-koreai Yonhap News Agency hírügynökség pedig arról adott hírt, hogy a Samsung felfüggesztette a Note 7-es gyártását. Az augusztusban bemutatott készüléket a gyártó a legintelligensebb okostelefonként jellemezte, azonban a piacra dobást követően néhány nappal már komoly problémákról számoltak be a felhasználók. A videó- és képmegosztó oldalakon sorra jelentek meg a szétolvadt Note 7-eseket mutató képek, videók, így a Samsung úgy döntött, hogy felfüggeszti a forgalmazását és vizsgálatot indítottak, ami után azt állították, hogy az egyik akkumulátor beszállító hibázott.

 

A vállalat szeptember 19-én indította el csereprogramját, azonban a jelek szerint nem sikerült orvosolni a problémát, továbbra is túlmelegednek a készülékek. A harmadik negyedévre vonatkozó előrejelzés alapján az üzleti eredményeket egyelőre látványosan nem befolyásolja a fiaskó, azonban a cég imázsára rendkívül rossz hatással van, és hosszabb távon azért valószínűleg üzleti szinten is jelentkezik majd a Note 7-esek körüli probléma.

  • Megosztom