Hatalmas összeget költünk mobilos játékokra

A múlt évben mobilalkalmazásokra költött összeg mintegy 70 százaléka, 100 milliárd dollár jutott a játékokra, idén pedig további 20 százalékos bővülés várható ezen a területen. Tavaly már 296 milliárd órája ment el az emberiségnek a mobilos játékokra.

A mobilalkalmazások közül hagyományosan a játékok hozzák a legnagyobb bevételt, az App Annie pedig összesítette, hogy mekkora összegről is van szó. A cég elemzése szerint tavaly mobilappokra, illetve azokon belüli vásárlásokra 143 milliárd dollárt költöttek az egyéni felhasználók, ebből pedig 100 milliárd dollár játékokra ment el. Bár már ez is hatalmas összeg, idén várhatóan még jobb évük lesz a játékok fejlesztőinek, ugyanis a költés globális szinten elérheti a 120 milliárd dollárt.

Ha nem is ilyen mértékben, de a letöltéseket is dominálják a játékok. Tavaly 218 milliárd letöltést regisztráltak, ebből 80 milliárd, vagyis 36 százalék tartozott a játékok kategóriához.

Ráadásul ezek az appok rengeteg időt elvisznek, az App Annie összesítése szerint 2020-ban 296 milliárd órát játszott mobilos játékokkal az emberiség, ami nagyjából 33,8 millió évnek felel meg. Ez egyébként 2019-hez képest 35 százalékos növekedésnek számított és ebben a jelentős növekedésben nyilvánvalóan jelentős szerepet játszottak a koronavírus-járvány miatti korlátozások, illetve a szórakozási lehetőségek beszűkülése.

  • Megosztom