Hatalmas összeg vár a médiaszolgáltatókra

Idén összesen 1,3 milliárd forintos támogatást kapnak a közösségi médiaszolgáltatók működésükhöz és a helyi és körzeti médiaszolgáltatók műsorgyártáshoz a Médiatanács döntése szerint.

A Médiatanács elfogadta a megváltozott struktúrájú mecenatúraprogram pályázati céljait és kategóriáit, illetve ütemezését részletező támogatási tervet. Az 1,3 milliárd forinttal gazdálkodó terv 2019-ben a közösségi médiaszolgáltatók működési költségeinek, műszaki fejlesztésének, továbbá a helyi és körzeti médiaszolgáltatók állandó műsorai gyártásának támogatását foglalja magában, és összesen négy pályázati eljárás között oszlik el.

A közösségi médiaszolgáltatók fenntartási és üzemeltetési költségeinek támogatására (rezsipályázat) idén is 400 millió forint, műszaki fejlesztéseikre 110 millió forint, a helyi és körzeti rádiók hír- és magazinműsoraira 300 millió forint, míg a szintén helyi és körzeti televíziók hír- és magazinműsorai készítésére 490 millió forint keretet hirdetett meg a Médiatanács. Utóbbi a tavalyihoz képest 70 millió forintos keretemeléssel került a támogatási tervbe, a többi támogatási célra megállapított összeg a tavalyival megegyező.

A tervnek megfelelően a Médiatanács az ülésen elfogadta a rezsipályázat felhívását is, amelyre a beadási határidő február 21. Az új eljárásoknál az e heti ülésen szintén módosított Általános Pályázati Feltételek irányadók.

  • Megosztom