Hatalmas bukás lett az Asura című film

Több mint hat éven át forgatták Kína legnagyobb költségvetésű filmjét, az Asurát. Azonban a hétvégi bemutatója után azonnal visszavonták a mozikból, mert a nézőket alig érdekelte a tibeti mitológia alapján készül eposz. Állítólag újravágják a filmet, hátha úgy jobban tetszik a nézőknek.

A 750 millió jüanból készült film alkotói kasszasikerben reménykedtek, ám jegybevétele alig érte el 49,5 millió jüant, és a nézők körében nagyon alacsony értékelést kapott. Egyikük egyenesen borzasztónak, „egy pompás trágyarakásnak” nevezte az alkotást. A film hivatalos honlapján közzétett közleményükben a producerek közölték, hogy vasárnap este levették a mozik műsoráról az alkotást, és elnézést kértek azoktól a nézőktől, akik nem láthatják a filmet.

Egy korábbi közleményükben a producerek a rossz eredményeket azzal magyarázták, hogy „szervezett, kitervelt kísérlet” történt az adatok manipulálására. A nézők azonban cáfolták, hogy erről lenne szó, egyikük egyenesen „szemétnek” írta le a filmet.

A kínai média meg nem nevezett befektetőket idézve arról írt, hogy a filmet átdolgozzák, és újra be fogják mutatni.

Az Alibaba Pictures által támogatott film tele van látványos speciális effektusokkal, és a tibeti buddhista mitológia inspirálta filmtrilógia első részének szánták. A bemutató előtt a kínai média méltatta a filmet, a China Daily napilap a kínai nyári filmszezon legjobban várt kasszasiker filmjének nevezte az Asurát.

“Ez egy nagyon dús fantáziájú film. Azt akartuk, hogy a film növelje a bizalmat kultúránkban és több hazai tehetséget fedezzen fel” – mondta a lapnak Jang Hung-tao, a Ninghszia Filmcsoport elnöke. A film főszereplői között olyan neves hongkongi színészek vannak, mint Tony Leung Ka-fai és Carina Lau, és megnyerték az alkotók A Gyűrűk Ura jelmeztervezőjét, az Oscar-díjas Ngila Dicksont is.

(MTI)

  • Megosztom