Hat a magas benzinár – kevesebben utaznak

A magas benzinár miatt a hosszú hétvégén kevesebben utaznak el pihenni, mint korábban, ráadásul az utazás mellett döntő is rövidebb időt töltenek a szálláshelyeken.

4-5 évvel ezelőtt 3-4 éjszakára utaztak el a magyarok a hosszú hétvégékre. A válság miatt, mindez mára két- három napra csökkent – olvasható a Turizmusonline.hu beszámolójában. Ennek ellenére 60-70 százalékos telítettség felett működnek a szállodák. A vendéglátóegységek ilyenkor ünnepi ételekkel készülnek, ezekben a napokban jobban fogynak a magyaros, nemzeti ételek. „A szállodák kávézóiban ilyenkor egy kicsit “Pilvaxosabb” a hangulat” – nyilatkozta Balogh Károly, a Bük – Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület képviselője.

 

Sokan ezen a napon nem tudnak elutazni a fővárosból, ennek egyik oka a magas benzinár. Ők azok, akik inkább az „egynapos üdülést” választják a lakóhelyük közelében. – nyilatkozta Juhász Szabolcs, az Aquaword Élményfürdő vezetője.

 

Sok vidéki fürdőben ilyenkor nagy a sorban állás a pénztáraknál, mert ilyenkor nem csak a messzebbről a városba utazók, de a helybéliek is felkeresik a fürdőket. Magyarországon az első fürdő, amely bevezeti az interneten rendelhető jegyárusítást, a sárvári önkormányzati fürdő lesz. Ezzel szeretnék elkerülni a tumultust, amely sok magyar fürdő pénztárait jellemzi ezekben a napokban. Mindemellett, a fürdőben a formaruha viselése mellett, március 15-én minden dolgozó kitűzi szíve fölé a nemzeti színű kokárdát, ezzel is jelezve, hogy ez a nap, nem egy egyszerű pihenőnap, hanem nemzeti ünnepünk. – nyilatkozta Koós Melinda, a Sárvári Gyógy és Wellness fürdő munkatársa.

 

Ünnepi hangulat van Hévízen is, ahol kulturális programokkal várják a vendégeket. Az ünnep előtt egy nappal nyílik Tarasz Tabaca festőművész, A Kozmopolita című kiállítása a Muzeális Gyűjtemény Kiállítótermében. Március 15-én pedig a Közéleti Kávéházban Konz Gábor színművésszel beszélgetnek – írja a Turizmusonline.hu.

  • Megosztom