Hat vállalkozást választott ki a Design Terminal

A Design Terminal tavasszal induló hatodik mentorprogramjára 125 startup jelentkezett, közülük a legjobb hat került be abba a három hónapos, intenzív vállalkozásfejlesztő programba, amelyben a startupok üzleti modelljét, szervezeti és jogi hátterét, valamint marketingkommunikációját fejlesztik.

A jelentkezők a világ 25 országából érkeztek, többek között Németországból, Izraelből és az Egyesült Királyságból, valamint Tajvanról. A kiválasztott hat csapatból három magyar, egy-egy csapat pedig izraeli, brit és lett – írja az MTI a Design Terminal közlése alapján.

A tavaszi mentorproramban induló magyar csapat fejlesztése a GloveEye, a kesztyűhöz hasonlítható termék segítségével a látássérültek hagyományos könyvet vagy hivatalos iratot is el tudnak olvasni. A Nold Technologies egy okosotthon-eszközökre specializálódott szoftver- és hardverfejlesztő startup. Szintén magyar résztvevő még a CollMot egy multi-drón szolgáltatást biztosító startup. Fejlesztéseikkel arra törekszenek, hogy a drónokat többek között a mezőgazdaságban és a környezetvédelemben is használják.

A lett csapat fejlesztése a LearnIT, amivel az általános iskolásokat lehet kódolásra oktatni. Az izraeli fejlesztés a FabriXense az orvosi vizsgálatra alkalmas intelligens ruházatok területét érinti. A brit csapat innovációja pedig Studyx, ami egy tréning-szolgáltatás.

A szervezet 2017 óta a mentorprogramra kifejezetten olyan kezdő vállalkozások jelentkezését várja, ahol az innovatív ötlet a közösség jólétét szolgálja és egy társadalmi kihívásra kínál megoldást. Példaként említették, hogy az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekes székesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS.

A programban a részt vevők a magyar és nemzetközi mentorok segítsége mellett a Design Terminal olyan nagyvállalati partnereivel is együttműködhetnek, mint az E-ON, a Mol, a Knorr-Bremse vagy a BlackRock Budapest. A mentorált cégek értékesebbé válnak, és alkalmasak lesznek első befektetőjük fogadására.

A Design Terminal eddigi mentorprogramjaiban 38 csapat vett részt, nagy részük (34 csapat) magyar volt.

  • Megosztom