Hasít az Aegon önkéntes nyugdíjpénztára

Rekordbevételt ért el 2015-ben az Aegon önkéntes pénztára, az éves tagdíjbevétel meghaladta a 12,4 milliárd forintot, ami 14 százalékkal, 1,5 milliárd forinttal több az előző évhez képest.

 

A pénztárnak a fennállása óta eddig még nem volt ekkora éves tagdíjbevétele. Az Aegon önkéntes pénztár közel 180 ezer fős tagságával és 146 milliárdos vagyonával Magyarország harmadik legnagyobb pénztára – írja az MTI.

 

A növekedés egyik oka, hogy a tagok évről évre nagyobb összeget takarítanak meg. Az egyéni befizetések az elmúlt években jelentősen, 16-19 százalék között növekedtek, és 2015-ben pozitív fordulat az is, hogy hosszú idő óta először a vállalatok 9 százalékkal több nyugdíjpénztári hozzájárulást fizettek a munkavállalóiknak. A másik ok az önkéntes nyugdíjpénztári befizetések után is igénybe vehető a 20 százalékos adó-visszatérítés.

 

A tagdíjbefizetések ugrásszerűen növekedtek az év végén: tavaly az utolsó negyedévben érkezett be az egyéni tagdíjbefizetések 38 százaléka, közel 2,5 milliárd forint – olvasható az MTI beszámolójában.

  • Megosztom