Hangosabbak leszünk – interjú Lakatos Zsófival

Jó csapat jössze össze, többet fogjuk hallatni a hangunkat – mondja az MPRSZ elnökké újraválasztott Lakatos Zsófia. A szakember szeretné elérni, hogy még jobban elismerjék a pr-szakmát, emellett pedig erősítene etikai területen.

 

– Újra Téged választottak az MPRSZ elnökévé. Mire vagy a legbüszkébb az elnökséged eddigi 3 évéből?

 

– Egy nehéz helyzetben lévő szövetséget vettünk át három éve, amit sikerült stabilizálni és megerősíteni. Jó érzés, hogy hűek maradtunk az alapítók elveihez, mégis megújítottuk a szervezetet. Büszke vagyok arra, hogy a Magyar PR Szövetség újra felkerült a térképre, nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is.

 

– Mi az amit nem sikerült megvalósítani, de nagyon szeretnéd a következő ciklusban?

 

– Nagyon sokat dolgoztunk, de nem maradt mindenre idő, nagyjából a 60 százalékát tettük meg annak, amit szeretnék. Például nem jutottunk a tenderezési irányelvek véglegesítésére – bár a GVH-val kötött együttműködési megállapodást nagy sikernek tartom – nem adtunk ki elég állásfoglalást és nem növeltük eléggé a tagság számát.

 

– Mire szeretnél mostantól a legjobban fókuszálni?

 

– Két kiemelt célom van. Az egyik a pr-szakma elismertetése: szeretném, ha minél többen értenék, hogy mivel foglalkozunk és elfogadnák, hogy ez egy szakma. A másik nagy cél az etikai terület erősítése. Többet fogjuk hallatni a hangunkat, remélem, hogy minden olyan ügyben felszólalunk majd, ahol az etikus működést veszélyben látjuk. Nagyon fontos még a tagsági bázis növelése és nemzetközi szerepünk további erősítése. Jó csapat jött most össze, én nagyon bízom benne, hogy együtt sikeresek leszünk.

 

– Mi lesz a PR szakma számára a legnagyobb kihívás a következő években?

 

– Megerősíteni a pozíciónkat a kommunikációs szakmák között.

 

Az interjút teljes terjedelmében a Marketing&Media magazin jövő héten megjelenő lapszámában olvashatják.

 

Simon Krisztián

  • Megosztom