Halmozzák a streaminget az amerikaiak

Jelentősen megnőtt az elmúlt egy évben azoknak az amerikai háztartásoknak a száma, amelyek kettő, vagy annál is több streaming szolgáltatásra fizetnek elő egyszerre – derül ki a Parks Associates friss felméréséből.

A szélessávú internet kapcsolattal rendelkező háztartások körében a két vagy több OTT szolgáltatásra előfizető otthonok aránya a tavalyi harmadik negyedéves 48 százalékra idén a július-szeptemberi időszakban 61 százalékra nőtt. A kutatás azt is megállapította, hogy a gyors netkapcsolattal bírók otthonok közel felében – 45 százalék – 3, vagy ennél is több SVOD megoldásra fizetnek elő. Ez szintén jelentős ugrás, hiszen egy éve még csak 27 százalék volt az ilyen háztartások aránya.

A változás egyértelműen a Covid-19 járványnak tudható be, illetve az is hozzájárult a különböző streaming szolgáltatások növekvő népszerűségéhez, hogy egyre több ilyen termék érhető el. Csak az elmúlt egy évet vizsgálva a Disney+, az Apple TV+, az HBO Max és a Peacock jelent meg újdonságként a nagy piaci szereplőktől.

  • Megosztom