Hackertámadás a Twitter ellen

A támadás olyan ismert márkák és emberek fiókját is érintette mint az Apple, Bill Gates, Barack Obama vagy Elon Musk, akiknek a nevében csaló üzeneteket tettek közzé.

Magyar idő szerint szerda éjszaka jelentek meg a különféle ismert emberek és vállalatok profilján az üzenetek, amelyek arról szóltak, hogy a bitcointechnológia támogatóiként egy olyan lépésre szánták el magukat, hogy ha valaki küld nekik kriptopénzt egy megadott címre, azt megduplázva küldik vissza.

Az Apple oldalán először mindössze öt percen keresztül volt látható a feltöltött bejegyzés, később a támadók újra kitették azt. Mivel más felhasználókat is érintett a támadás, ezért feltehetőleg nem egy-egy felhasználó jelszavának kifürkészésével kerülhettek ki a csaló tartalmak, hanem a Twitter-szolgáltatás válhatott sebezhetővé.

Egy idő után már nem is az eredeti bejegyzéseket tették közzé, hanem például Elon Musk nevében a sokadik törlést követően azt, hogy köszöni a beküldött összegeket, és már visszautalt 45 ezer dollárnyi bitcoint.

A kriptopénzforgalmat figyelő Blockchair szerint dollárban számítva már százezres nagyságrendnél tarthat az összeg, amit a megtévesztett felhasználók fizethettek a pénzduplázás reményében.

A Twitter egy tweetben jelezte, hogy tud a támadásról, megteszi a szükséges lépéseket. A cég árfolyama viszont meredek esésbe kezdett – írta a media1.hu.

  • Megosztom