Habonyék rádupláztak a 444-re

Habony Árpádék cége, a Modern Media Group az előzetes sajtóhíreknek megfelelően az Uj Péter-féle 444.hu portál nevére ráduplázva, 888.hu néven indult el. A 888.hu első cikkeinek egyike szerint azért lett ez az új név, mert az szexi.

888. hu néven új hírportál kezdte meg működését pénteken a magyar médiapiac online szegmensében – számolt be az MTI, amely azt írja, hogy a már létező portáloktól lényegében mindenben különbözni kíván az új honlap, legalábis ezt közölte a Modern Media Group Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.
Keresztesi Péter azt mondta az állami hírügynökségnek, hogy “már az oldal külső megjelenését tekintve is szembetűnő a frissessége, nemigen találni párhuzamosságokat más hazai portálokkal”. A hangneme pedig sok esetben inkább áll közel egyfajta frivol, underground-vonulathoz, mint a Magyarországon megszokott hírportálok stílusához – fogalmazott, hozzátéve, hogy a rovatok szerkezete, szerkesztési elve és tartalma is jelentősen eltér a Magyarországon megszokottól. Erre Keresztesi Péter példaként említette a 8)8)8) című rovatot, amelyben nyolc pontban, nyolc különböző aspektusból olvashatnak elemzést egy-egy érdekes hírről az érdeklődők. Azért született döntés az új hírportál elindításáról, mert köztudott, hogy az online-piac hosszú évek óta a médiapiac legdinamikusabban fejlődő területe, “amelyben remek üzleti lehetőségek rejlenek” – mondta.

A szóban forgó terület véleménye szerint olyan különleges szegmens, amelyben viszonylag dinamikusan lehet fejlődni, ha megfelelően definiálják azt, hogy kihez szeretnénk szólni, és ehhez megtalálják a megfelelő stílust és hangnemet. A 888.hu elindítói piaci rést láttak ezen a területen, amit szeretnének betölteni.

Elmondása szerint a portálnak a 40-, vagyis inkább a fiatalabb, az újdonságokra legnyitottabb korosztály lesz a célközönsége. De – mint mondta – örömmel fogadják a 40 éven felüli látogatókat is.

A lap főszerkesztője G. Fodor Gábor, aki szabad kezet kapott a szerkesztőség összeállításában. Keresztesi Péter reméli, hogy G. Fodor Gábornak sikerül, sikerült olyan csapatot verbuválnia, amely izgalmas színfoltját jelenti majd a magyar újságírásnak. A 888 ötlete a főszerkesztőtől származik. Keresztesi Péter jelezte: a Lokál című ingyenes hetilap és a 888.hu mellett számos projekt intenzív előkészítése zajlik, de ezekről még nem kívánt részleteket elárulni.

A 888.hu első cikkeinek egyikében egyébként azt írják a névválasztásról, hogy a 888 egybe esik a flow-val, szexi stb., ráadásul az észak-szibériai Kurejka folyó 888 km hosszú.

Az mmonline.hu munkatársai egyébként keresték korábban a Modern Media Group vezetőségét egy interjú ügyében, ám egyelőre nem kívántak élni a lehetőséggel, megkeresésünket válasz nélkül hagyták.

  • Megosztom