Gyorsétterem és it-cég a legjobb munkahelyek között

Az 1000 főnél többet foglalkoztató cégek között a McDonald’s nyerte el a legjobb munkahely díjat az idén. Tizedik alkalommal osztották ki az elismerést, a 250 főnél kisebb vállalatok között a Kulcs-Soft nyert, míg a 250-1000 fős cégeknél az FGSZ Földgázszállító Zrt.

A Világgazdaság és a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. által szervezett Legjobb Munkahely Felmérésben az idén közel 150 vállalat több mint 30 000 munktársa vett részt. Az eremények azt mutatják, hogy a magyar dolgozók a biztató jelek ellenére munkaerőpiaci esélyeiket továbbra is gyengének ítélik meg, míg a vállalatok hitelessége, belépéskor tett ígéreteik valóssággal való összhangja egyre fontosabbá válik a munkáltatók megítélésekor.

 

Az idei nyertesek: Kulcs-Soft Nyrt. (250 fő alatti vállalatok kategória), FGSZ Földgázszállító Zrt. (250-1000 fő közötti vállalatok kategória) McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. (1000 fő feletti vállalatok kategória). Az egyes iparágakra lebontva is kihirdették a legjobb munkahelyeket, az IT/Telekom kategóriában a Kulcs-Soft Nyrt., a gyógyszeriparban a MERCK Vegyi-és Gyógyszeripari Kereskedelmi Kft. bizonyult a legjobbnak. A víziközmű cégek között a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. végzett az első helyen, míg a pénzügyi területen a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. lett 2010 legjobb munkahelye. A szolgáltatóközpontok közül a Diageo Business Services-t kedvelik legjobban az ott dolgozók, míg az FMCG szektorban a Milupa-Nutricia lett a legjobb. A kereskedelem kategóriában az S Modell Kereskedelmi Zrt.- Marks & Spencer, a termelésben pedig a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. nyerte el az év munkahelye címe. Kihirdették az évtized munkahelyét is, amely a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. lett.

 

„Az elmúlt évtized alatt azok a tényezők, amelyek a munkavállalókat elkötelezetté teszik szinte semmit sem változtak: őszinte, emberközpontú vezetés, megfelelő karrierlehetőségek biztosítása, érdemek elismerése, valamint a munkáltatói hitelesség ösztönzik igazán jobb teljesítményre a magyar munkavállalókat. ” – foglalja össze tapasztalatait Bakos Réka, a felmérés magyarországi vezetője.

 

A felmérés idei eredményei alapján megállapítható, hogy a munkavállalók látják a “fényt az alagút végén”, kevesebben tartanak állásuk elvesztésétől, mint egy évvel ezelőtt, ugyanakkor a munkaerőpiaci esélyekkel kapcsolatos tavaly megrendült magabiztosság nem állt helyre. Minden hatodik dolgozó kimondottan tart az álláskereséstől, és a megkérdezettek közel harmada hosszas utánajárással számol, amennyiben új munkahelyet kellene keresnie.

 

Az elmúlt évtizedre visszatekintve jelentős változás figyelhető meg a Legjobb Munkahelyek megkülönböztető jegyeiben. Az évek múlásával egyre nagyobb jelentősége lett a vállalati hírnévnek, illetve annak, hogy a cég mennyire tartja be a dolgozóknak tett ígéreteit. A munkáltatói arculat ugyanis nem csupán a vonzó, meggyőző ígéretekről szól, a dolgozók elkötelezettségét egy szervezet hosszú távon csak akkor vallhatja magáénak, ha a munkavállalóknak azt nyújtja, amire a belépéskor ígéretet tett.

 

2010-ben a hazai dolgozók kevesebb, mint fele vallja, hogy a vállalatáról mint munkahelyről kialakult külső kép összhangban áll személyes tapasztalataival, míg a Legjobb Munkahelyeknél a dolgozók több mint háromnegyede hiteles munkáltatónak tartja vállalatát.

  • Megosztom