Gyermekvédelmi blog indult

Gyereksorsok.hu címen olvasmányos és közérthető blog indul a gyermekvédelem világáról. A Gyermekek Világnapja alkalmából induló oldal az állami gondoskodásban élő gyermekeket, sorsukat, az őket ellátó intézményeket és a háttérben álló társadalmi problémákat mutatja be. A blogot az SOS Gyermekfalvak Magyarország működteti.

Miért kerül egy gyermek nevelőszülőkhöz? Milyen esélyei vannak visszatérni a vér szerinti családjába? Milyen jövő vár rá, ha állami gondoskodásban nő fel? Hogy zajlik a nevelőszülők élete? Ezekre a kérdésekre is választ kíván adni a Gyereksorsok.hu.

Az SOS Gyermekfalvak Magyarország által a Gyermekek Világnapja alkalmából elindított oldal közérthetően, olvasmányosan, szánalomkeltés nélkül szeretne mesélni a gyermekvédelem világáról. A blogon hetente új cikk mutatja be a gyermekvédelem hazai intézményeit és szereplőit, a gyermekek nevelőit, illetve mindenekelőtt a gyermekeket.

Az első cikkcsokorban szerepel egy beszélgetés egy tíz éves kislánnyal, egy terhesen állami gondozásba került kamaszlánnyal, egy beszámoló egy nevelőanya napjáról és a nála nevelkedő gyermekek kilátásairól. A későbbiekben konkrét történetek és gyereksorsok éppúgy szerepelni fognak, mint ahogyan a háttérben húzódó társadalmi problémák, illetve a nemzetközi jó gyakorlatok. Lesznek interjúk szakemberekkel, és olyan témákat is tárgyal majd az oldal, amelyek minden szülő és pedagógus érdeklődésére számot tartanak, például a gyermeki agresszió kezelése vagy a bántalmazás felismerése. A blog bemutat könyveket, filmeket, nemzetközi példákat a témában.

A Gyereksorsok.hu szeretné a széles olvasóközönséghez közel hozni a témát, oszlatni az előítéleteket, és elgondolkodtató olvasmányt adni, ezen felül a szakemberek számára pedig hasznos információt kíván nyújtani, s párbeszédet kezdeményezni. Az oldal tudástárként is működik, így a hetente frissülő cikkeken kívül a gyermekvédelemmel foglalkozó szervezetek, olvasmányok, szakanyagok, videók és friss újságcikkek elérhetőségét is közzéteszi.

A blogon szereplő gyermekek személyiségi jogait védik, a megjelenő gyerekek nevét megváltoztatták, a fotók nem őket ábrázolják. A szerzők az SOS Gyermekfalvak munkatársai.

  • Megosztom