Gyermekvédelmi programot támogat az Allianz

Tízmillió forintos adományt juttatott el az Allianz Hungária Zrt. az UNICEF Magyarországnak, a pénzzel a szervezet gyermekvédelmi segélyprogramját támogatja, annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány következtében még inkább kiszolgáltatott hátrányos helyzetű gyermekek és szülők minél előbb segítséget kapjanak.

A szervezet segélyprogramja a gyerekek jogainak védelmére, a gondoskodás-ellátásra, és a gyermekjóléti intézmények alapvető szükségleteinek – tárgyi adományok és szolgáltatások révén történő – kielégítésére fókuszál.

Az Allianz adományából az UNICEF Magyarország tartós élelmiszereket, fertőtlenítő- és tisztítószereket és számítástechnikai eszközöket juttat el a gyermekintézményeknek, – a gyermekotthonoknak, anyaotthonoknak, gyermekkórházaknak, – különös hangsúlyt fektetve a hátrányos helyzetű településeken működő gyermekvédelmi szervezetek támogatására.

A válság a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára is különösen nehéz helyzetet teremtett, mivel a szigorú vírusvédelmi korlátozások miatt nem találkozhattak hozzátartozóikkal, és az intézmények technikai felszereltsége legtöbbször nem volt alkalmas távoktatásra, kapcsolattartásra. A gyermekvédelmi feladatok ellátása a gyermekvédelmi dolgozók kitartó és elkötelezett munkája nélkül megoldhatatlan, ezért az UNICEF Magyarország segélyprogramjában a dolgozók számára biztosított mentális szaktanácsadás, és a megfelelő munkakörülmények biztosítása ugyancsak szerepel.

  • Megosztom