Gyereknapi programok a Városligetben

Május 26–27-én a budapesti Városligetben rendez ingyenes gyermeknapot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a fővárosi önkormányzattal közösen. Gazdag programok és egész napos játék várja a kilátogatókat.

 

A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 ezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe. A kétnapos rendezvényen összesen 35 helyszínen neves, népszerű művészek és közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.

Május 27-én, vasárnap a Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpadán, a Kis Napozóréten a Trambulin Színház, a Kolompos együttes, az Aranyszamár Színház, a Kávészünet zenekar és a Réparetekmogyoró Társulat lép fel.

A rendezvény egyik legszínesebb és leglátogatottabb programja a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadával szemben fekvő füves terület két oldalán berendezett Nemzetek Utcája, ahol a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek várják május 27-én, vasárnap az európai és az Európán kívüli kultúrák, népi szokások és hagyományok iránt érdeklődőket.

Az eseményen – egyedülálló módon – lehetőség nyílik a követségek, illetve kulturális intézetek munkatársaival és azok családtagjaival közösen játszani, táncolni, énekelni vagy beszélgetni, és ily módon megismerni az adott ország kultúráját, szokásait – írta a patikamagazin.hu.

 

  • Megosztom