Gyerekeknek nyújt élményt a K&H

A K&H a hátrányos helyzetűekért programja az idei tanévben 1150 gyereknek nyújtott különböző élményeket, többek között színházlátogatást vagy városnézést.

Az iskolák szerepe elengedhetetlen a jövő társadalmának nevelésében, fejlesztésében, hiszen az általános ismereteket itt sajátíthatják el a gyerekek, emellett pedig szociális készségeik is fejlődnek, sportolhatnak, és a kultúrával is megismerkedhetnek.

A városokban, nagyobb településeken a gyerekek számos sportot kipróbálhatnak, idegen nyelvet tanulhatnak, különböző képzőművészeti szakkörökre járhatnak. Egészen más a helyzet a hátrányos helyzetű régiókban fekvő településeken, ahol erre nincs lehetőség. Az általános iskolák saját költségvetésükből nem tudnak többféle szakkört finanszírozni, se tanulmányi vagy kulturális kirándulásokra vinni a diákokat. Így az itt élők sokszor nem is jutnak el gyermekkorukban kulturális intézményekbe, a színház világa ismeretlen számukra.

„Rendkívül fontos, hogy az elmaradottabb régiókban élő gyerekeket is motiváljuk a tanulásra, a kultúra és a sport szeretetére. A pozitív jövőkép, a felemelkedés útja sokuk számára ismeretlen fogalom, pedig rengeteg tehetséges fiatal él ezekben a régiókban. Ezért döntöttünk úgy tavaly, hogy a K&H a hátrányos helyzetűekért program részeként anyagi támogatással segítjük a kulturális iskolai programok megvalósulását. Célunk, hogy megszerettessük a hátrányos helyzetű általános iskolásokkal a színházat, zenét, táncot, és ezzel motiváljuk őket a további ismeretek megszerzésére, valamint utat mutassunk nekik a sikeres jövőhöz, és így a teljesebb élethez” – mondta el Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosítási és saját értékesítési csatornák divíziójának vezetője.

A K&H Biztosító jóvoltából a 2015/2016-os tanévben 1150 gyereknek nyílt lehetősége részt venni 22 kulturális programon a K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében. A Budapesten, Pécsett, Miskolcon, Szarvason, Szerencsen, Mátészalkán, Nyíradonyban megtartott előadásokon a gyerekek uzsonnáscsomagot is kaptak, valamint kis városnézés keretében a településekkel is megismerkedhettek.


Tags:

  • Megosztom