Gyerekeknek gyűjtött pénzt a Lidl

A Lidl Magyarország, a társadalmi felelősségvállalás jegyében adománygyűjtést szervezett: március 29. és április 7. között a vásárlók 2,5 millió forintot gyűjtöttek össze, amelyet a Lidl saját forrásból megduplázott, így a Gyermekétkeztetési Alapítvány 5 millió forint adományban részesülhetett.

 

A gyűjtés a Lidl mind a 152 áruházában folyt a kampány időtartama alatt, a vásárlók a pénztáraknál kihelyezett adománygyűjtő perselyekben helyezhették el pénzadományukat.

„A gyermekek különösen kiszolgáltatott helyzetben vannak. Az, hogy milyen körülmények között nőnek fel, azt mi, felnőttek határozzuk meg számukra. Mi a Lidlben felismertük azt, hogy vásárlóinkkal közösen tudunk adni valamit, amivel ezeknek a gyerekeknek egy kicsit jobb lehet” – mondta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.

Az alapítvány vezetője, Berta Klára elmondta, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány egy 18 éve eredményesen működő, teljesen transzparens szervezet, a Lidl támogatásából a Mindenki ebédel programban részt vevő gyerekek fognak részesülni. „A mostani adomány segítségével kb. 350 gyermek egy teljes havi étkeztetését tudjuk biztosítani” – tette hozzá.

Ma Magyarországon mintegy 20 ezer gyermek éhezik rendszeresen, ezért a Lidl vezetősége úgy döntött, hogy az akció folytatódik. Cél, hogy a mostani összeg dupláját sikerüljön összegyűjteni az év végéig, amelyhez továbbra is számítanak a vásárlók közreműködésére. Az akció folytatásának részleteit rövidesen a nyilvánosság is megismerheti.

A gyermekéhezés problémájának bemutatására a Lidl egy kampányfilmet is készített – írta a retail.hu.

 

  • Megosztom