Gyakornoki programot hirdet az Ogilvy & Mather

Account trainee-t keres csapatába az Ogilvy & Mather Magyarország. A vállalat azoknak a frissen végzett, vagy diplomamunkájukat író diákoknak kínál bekapcsolódási lehetőséget egy nemzetközi reklámügynökség életébe, akik iskolai tanulmányaik befejeztével releváns szakmai tapasztalatokat szeretnének szerezni, hogy megalapozhassák későbbi jövőjüket a szakmában. A gyakornoki program egy évig tart alkalmazotti jogviszony keretében, de az O&M szeretné, ha hosszú távon is sikeres lenne az együttműködés.

Az Ogilvy & Mather Magyarország account gyakornokot keres, aki a bővülő csapat teljes értékű tagjaként valós projekteken dolgozik majd, széles felelősségi körrel. A szakmai lehetőség eltér az átlagos programoktól, hiszen az elterjedt és elfogadott három hónapos együttműködés helyett egy éves, napi hatórás, alkalmazotti elköteleződést várnak a jelentkezőktől, de cserébe kézzelfogható, és a jövőben hasznosítható tudást kínál az Ogilvy & Mather.

„Manapság nagyon nehéz helyzetben vannak a fiatal pályakezdők. Annak idején én is saját bőrömön tapasztaltam azt a csapdahelyzetet, hogy a legtöbb vállalat elvárja a valós munkatapasztalatot, azonban a reklámszakmába gyakorlati tudás nélkül szinte lehetetlen bekerülni. Mi erre a problémára kínálunk megoldást azzal, hogy a gyakornoki programunk révén lehetőséget nyújtunk a végzett, vagy már csak diplomamunkájukat író diákoknak arra, hogy elinduljanak reklámügynökségi pályájukon, releváns tapasztalatokat gyűjtsenek és beletanuljanak a szakmába. A jelentkezők részéről nem igénylünk szakmai múltat, csupán elköteleződést várunk el, cserébe pedig valódi tudást és szakmai gondolkodásmódot ajánlunk” – mondta el Sályi Réka, az Ogilvy & Mather-t is magába foglaló magyarországi Geometry Global cégcsoport ügyvezetője.

Az elvárások komolyak, azonban a határozott, tehetséges, nyitott szellemiségű, nagy munkabírású szerencsés kiválasztott a felkínált egy éves gyakornoki program során megismerkedhet Magyarország egyik legnagyobb nemzetközi hátterű reklámügynökségének működésével, az accountok mindennapi feladatival és kihívásaival, illetve képessé válik arra, hogy önállóan menedzseljen projekteket. Mivel a jelölt valós projekteken dolgozhat, a program ideje alatt elsajátíthatja mindazt, amit egy sikeres accountnak tudnia kell, megismerkedhet a projektmenedzsment gyakorlatával, végigkísérheti a kampányok alakulását az ügyfél által kiadott brief értelmezésétől kezdve egészen a kampány megvalósulásáig.

A pozícióra kiválasztott gyakornok nemzetközi kampányokon dolgozik majd nemzetközi ügyfelekkel, így lehetősége nyílik az angol nyelv üzleti életben történő használatára is, és akár olyan ügyfelek napi munkájának különböző folyamatait irányíthatja önállóan, mint a MOL Group, a Ford, az Unilever, az Allianz, vagy éppen a CIB Bank. Az account trainee munkáját egy mentor segíti a program során, aki lehetőséget biztosít arra, hogy háromhavonta átbeszéljék a teljesítmény alakulását, a fejlődési irányokat és a további lehetőségeket. A képzés során az új munkatárs a WPP kommunikációs ügynökségeket tömörítő hálózatába tartozó többi divízió működésébe is betekinthet, így munkája során megismerkedhet például az Ogilvy & Mather-rel szorosan együttműködő Hill+Knowlton pr ügynökség, vagy éppen a Geometry Global aktivációs tevékenységével is.

„Pályafutásom során számtalanszor találkoztam olyan pályakezdőkkel, akik hiába töltötték le az egyetem vagy főiskola által előírt kötelező szakmai gyakorlatot, mélyebb tudást nem tudtak szerezni, mivel gyakornokként épp csak bepillantani engedték őket a reklám világába. Meglátásom szerint az Ogilvy & Mather gyakornoki programja egy olyan, a szakmában egyedülálló kezdeményezés, amely lehetőséget biztosít a fiataloknak arra, hogy olyan mély szaktudást sajátítsanak el, ami versenyképessé teszi őket a munkaerőpiacon” ​– mondta Váradi Anna a Geometry Global HR Menedzsere.

Azok, akik szeretnének részt venni az Ogilvy & Mather gyakornoki programjában, angol és magyar nyelvű önéletrajzzal és motivációs levéllel pályázhatnak 2015. április 15-ig. További információk a jelentkezéssel és a pozícióval kapcsolatban a http://ogilvy.hu/trainee​ oldalon találhatók.

  • Megosztom