Gyakornoki program a Progressive-nél

A Progressive Reklámügynökség gyakornoki programot indított, amelynek eredményeként júliusban a cég létszáma átlépte a 40 főt.

 

A gyakornoki programot a közösségi felületeken hirdették meg, ami hatékonynak bizonyult, hiszen közel 100 fiatal jelentkezett. A reklámszakmát megismerni vágyók a Progressive Reklámügynökség account és rendezvényes csapatába jelentkezhettek, a tervek szerint a legjobb, legügyesebb gyakornokok a gyakorlati idő leteltével álláslehetőséget kapnak. A kiválasztás során a Progressive-nél szokásos munkatárs-felvételi folyamatot alkalmazták a gyakornokoknál is, így felmérték a jelentkezők gondolkodásmódját, koncentrációs képességeit és kreativitását.

 

A programmal kapcsolatban Buzási Bence HR ügyekért felelős vezető elmondta: „A Progressive Reklámügynökség a kommunikációs szolgáltatások teljes spektrumát lefedi a digitális megoldásoktól kezdve egészen a rendezvényszervezésig és promóciók lebonyolításáig. A gyakornoki programban meghirdetett a szakterületeken Magyarországon kevés jó szakember van, és nincsenek is kifejezetten ilyen jellegű képzések. A Progressive fontosnak tartja, hogy a fiatal tehetségek minél hamarabb elsajátítsák a szakma csínját-bínját és friss látásmódjukkal segítsék ügyfeleink kampányait még sikeresebbé tenni. A jelentkezők számából és a felvételi beszélgetésekből kiderült, hogy a reklámszakma vonzó a fiatalok számára: főként a gazdasági felsőoktatási karokról érkeztek jelentkezők, akik egyöntetűen releváns szakmai tapasztalatot szeretnének gyűjteni a gyakorlat alatt, nem betanított munkát végezni. A Progressive-nél törekszünk arra, hogy a saját szervezetünkön belül olyan karrier utat biztosítsunk a tehetséges pályakezdőknek, aminek a lépéseiben több területről szerezhetnek egyre mélyülő ismereteket az alapoktól a komplex kampány menedzsmentig. Büszkék vagyunk arra, hogy az ügynökségünknél a 15 éves tapasztalat és know-how – a belső workshopjaink és szenior kollégáink nyitottságának köszönhetően – házon belül mindenki számára elérhető.”

 

A Progressive egyébként már évek óta professzionális hr-tevékenységre alapozva működik, például ennek része a cég belső, munkatársak számára kifejlesztett, motivációs programja, a Lazac is, illetve komoly energiát fordítanak a kollektíva és a csapatszellem fejlesztésére is.

  • Megosztom