Gondok a HVG szerkesztőségében

Komoly feszültségről számolt be a HVG szerkesztőségében a Válasz.hu, a Heti Válasz online kiadása az új főszerkesztő kinevezése kapcsán. A portál szerint a HVG és a hvg.hu szerkesztőségében is megdöbbenést keltett Sztaniszláv András kinevezése.

 

A Válasz.hu információi szerint válsághangulat alakult ki a HVG és a hvg.hu szerkesztőségében, miután az újságírók elkezdtek nyomozni leendő főszerkesztőjük, Sztaniszláv András után. A portál úgy tudja, hogy az online munkatársak ma délután már stratégiai egyeztetést tartanak a hogyan továbbról – a kommunikációs szakember publikus életrajza ugyanis elfed egy-két tényt.

 

„Dolgozott egyebek között a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányzati Stratégiai Elemző Központ sajtótitkáraként” – áll a hivatalos közleményben, ám ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a Medgyessy-kormány idején a kancellária államtitkárát, a szocialista Szekeres Imrét segítette bizalmas sajtómunkatársként – olvasható a valasz.hu-n. (Az Origónak 2003-ban például a szekeresimre.hu indulásáról nyilatkozott Sztaniszláv.)

 

A függetlenségét hangsúlyozó liberális hetilapnál és az online szerkesztőségben azonban nem csak ez az információ keltett megdöbbenést. A valasz.hu írása szerint Sztaniszlávról az is kiderült, hogy 2009-ig volt egy szlovákiai bejegyzésű vállalkozása, a StarLimo Slovensko, s.r.o., amely a magyar StarLimo Hungary Luxusautó Szolgáltató Kft. testvércégeként limuzinokat adott bérbe esküvőkre, leány- és legénybúcsúkra, egyéb rendezvényekre. Sztaniszláv és üzlettársai a szlovák céget végül annak az idén meghalt Welsz Tamásnak adták el, akit Panamában csalással vádoltak, az Interpol is körözte, majd a Sólyom Airways megmentőjeként emlegették, később pedig összefüggésbe hozták az MSZP-s Simon Gábor ügyével is.

  • Megosztom