Gondban lehet a Metro áruház

Csökkent a Metro nyeresége a harmadik negyedévben, miután a társaság kikerült a frankfurti tőzsde DAX-30 indexéből, illetve negatívan hatott eredményeire, hogy gyengült a kereslet a válság sújtotta dél-európai országokban.

Németország vezető kereskedelmi vállalatának a kedden ismertetett eredménybeszámoló szerint 346 millió euróra esett a működési eredménye az egy évvel korábbi 563 millióról. Az adózás és a kisebbségi részesedések levonása után 77 millió euró maradt a cégcsoport kasszájában az egy évvel korábbi 190 millió euró nyereséggel szemben.

Az értékesítési árbevétel 15,9 milliárd eurót tett ki, alig valamivel többet az egy évvel korábbinál. A bevétel két százalékkal csökkent a társaság legnagyobb piacán, Németországban, illetve 5,4 százalékkal Nyugat-Európában – beleértve Németországot is –, miközben a kelet-európai érdekeltségeknél 6,2 százalékot tett ki a forgalomnövekedés.

Mindamellett a társaság vezetősége tartja magát ahhoz, hogy az év egészében a tavalyival nagyjából azonos lesz az eredmény. 2011-ben 2,37 milliárd euró volt az üzemi eredmény.

A Metro csoporthoz a névadó nagykereskedelmi áruházak mellett a Media Markt és a Saturn elektronikai áruházlánc, a Real élelmiszerkereskedelmi hálózat, valamint a Kaufhof áruházlánc tartozik – írta a hvg.hu.


Tags:

  • Megosztom