Gergely Márton lesz a HVG új felelős szerkesztője

Július elsejétől Gergely Márton veszi át az ország legnagyobb közéleti hetilapjának vezetését Jakus Ibolyától, aki hét éve tölti be a felelős szerkesztői pozíciót.

Jakus Ibolya nevéhez fűződik többek között a lap 2016-os, sikeres átalakítása, s a jövőben tartalomfejlesztési vezetőként folytatja munkáját a kiadóban – egyebek mellett a hetilap, valamint a hvg360.hu újszerű tartalmainak előkészítését, valamint a képzési programokat navigálva.

Gergely Márton közel fél évtizede csatlakozott előbb a hvg.hu majd a hetilap csapatához. Az ELTE-n és a Hamburgi Egyetemen tanult történelmet és újságírást, írt a Magyar Narancsnak, állandó szerzője volt a “taz, die tageszeitung” német országos napilapnak. A Népszabadság Online lapszerkesztője, később az újság főszerkesztő-helyettese volt annak 2016-os bezárásáig.

Felelős szerkesztői programjában a meglévő szerkesztőségi értékek megőrzése mellett tette le a voksát. Mint fogalmazott, “a felelős szerkesztői pozíció pontosan leírja, amit a legfontosabb feladatomnak tartok: a felelősséget egy erős, magas színvonalú hetilapért, tágabban véve a HVG márkáért, s egyben a magyar demokratikus nyilvánosságért.”

  • Megosztom