Gerentsér Imre veszi át a DKT vezetését

Változik a hazai internetes oldalak auditált látogatottságmérését koordináló DKT Kft. vezetése, Papliczky Páltól Gerentsér Imre veszi át az ügyvezetői pozíciót június 1-ével. Papliczky Pál a Mediaworks-höz távozik, a DKT elnökségét továbbra is Sopov István vezeti.

Papliczky Pál 2019 júniusában vette át az ügyvezetőséget, az elmúlt egy évben jelentős szervezeti és működési fejlesztéseket hajtott végre, többek között az elnökség tagjaival együttműködve előkészített egy új rugalmasabb működési és döntéshozatali rendszert, részt vett a Gemius-szal (a DKT beszállítójával) közösen új bevételi források kialakításában, így a Gemius AdReal átfogó reklámkommunikációs elemző eszköz, illetve a DKT adatain alapuló eCommerce monitor üzleti adatszolgáltatás elindításában.

„Az elmúlt évben a korábbi eredményekre építkezve Pali fejlesztette a szervezet működését, következetes és kitartó szervezőmunkájának köszönhetően jelentős lépések történtek a stabil és folyamatosan fejlődő DKT működésében. Fontos, hogy a digitális médiapiac fenn tud tartani egy a szakma által elfogadott mérési rendszert. Ebben a szakmai összefogásban még sok lehetőség van, amelyek megvalósítására nagyon örülök, hogy Imre személye kapta meg a bizalmat a DKT elnökségétől.” – mondta Sopov István.

Gerentsér Imre 1996-tól 2012-ig a Sanoma Media Budapestnél dolgozott (a mai Central Médiacsoport jogelődje), 1996-2000 között piackutató, elemző. 2000-től az Újmédia-divízió igazgatója. Sanomás tevékenységéhez fűződik az Újmédia-divízió kialakítása, többek között a Startlap megvásárlása, a FigyelőNET, a Nők Lapja Café, a Sanoma mobilmédia részlegének és az e-kereskedelmi termékeinek elindítása, valamint a Profession.hu, az Olcsobbat.hu, a Házipatika.hu és a Szállás.hu akvizíciója és integrálása is.

A szakember a Sanomától történő 2012-es távozását követően saját tanácsadó céget alapított Valorem Consulting néven, illetve 2012-2015 között a Videoklinika.hu Kft. stratégiai fejlesztésekért felelős vezetője volt, munkájához kötődött többek között a cégcsoport egészségkommunikációs ügynökségi tevékenységének kialakítása.

Gerentsér Imre 2015 -től 2020. május 31 -éig a Ringier Axelspringer Magyarország online portfólió igazgatója. Az elmúlt öt évben többek között részt vett a Blikk.hu portál megújításában, a Noizz.hu C generációs portál és a RAS-Oander e-kereskedelmi szolgáltatások elindításában, a Glamour kuponok digitalizációjában.

  • Megosztom