Gerendai legújabb biznisze

A fesztiválguru bejelentette, hogy beszáll a designvásárokat szervező WAMP-ba. A cégben korábban tulajdonos volt Geszti Péter is.

Gerendai Károly társtulajdonosként csatlakozik a WAMP alapítóihoz – értesült a hvg.hu. „Úgy érzem, a WAMP egy jól bevezetett márka a hazai piacon, amelyben további, eddig még ki nem aknázott potenciál rejlik. Remélem, hogy a közös munkánk során ezeket az elképzeléseket szakmailag hitelesen és hatékonyan tudjuk megvalósítani” – nyilatkozta Gerendai az akvizíció kapcsán.

Mi az a WAMP?
A WAMP-ot, azaz a Vásárnap Művészeti Szolgáltató Kft.-t 2006 nyarán alapították magyar magánszemélyek 3 millió forint jegyzett tőkével. Az Index információi szerint Gerendai egymillió forintot fizetett a cég 25 százalékáért, de opciója van ennek 51 százalékosra növelésére.
A cégadatokból annyi tudható, hogy a Vásárnap Művészeti Szolgáltató Kft. egyik alapítója a reklámpiacra nemrég visszatért Geszti Péter, aki 2010. április végén szállt ki a cégből. Gerendai érkezése előtt a cég két tulajdonosa Mosshammer Kinga és Matheidesz Réka voltak.
A vállalat szolid nyereséggel működik, 2011-ben, 41 millió forintos árbevétel mellett 978 ezer forintos adózott eredményt értek el. A 2006-ban indult cég designvásárok megrendezésével foglalkozik. A WAMP alkalmanként 150 alkotónak kínál bemutatkozási lehetőséget, ami 7-10 ezer látogatót vonz.


Tags: ,

  • Megosztom