Gasztromagazinnal erősít a Meglepetés

Új kiadványt dob piacra a Meglepetés magazin, a Mentes Konyha az első olyan magazin a hazai piacon, amely tanácsaival eligazítja az olvasót a „mentesen” táplálkozók számára jól használható élelmiszerek világában és változatos recepteket kínál a mindennapokra.

 

Alig van olyan család, ahol nincs cukorbeteg, laktóz-, vagy gluténérzékeny, netán a vegán, vagy a paleo diéta híve. Az igények erősödését mutatja, hogy az üzletek polcait ellepték az ilyen típusú élelmiszerek, éttermek, cukrászdák álltak rá kizárólag a paleo, a cukormentes-, a laktóz-, vagy akár a gluténmentes vevőkör kiszolgálására. „Persze a legtöbben inkább megfőznék otthon a mindennapi ételt, csakhogy kevés a jó recept, pláne az olyan, amely működik, amelyet dietetikus ellenőrzött, és így biztonsággal ehetik azok is, akiknek egy rossz falat komoly egészségügyi kockázatot jelenthet.” – mondta Hegedűs Noémi, a Meglepetés magazin főszerkesztője.

 

Az ételérzékenység manapság már nem átok. Akik ezzel együtt élnek, gyakran úgy fogják fel, hogy lehetőséget kaptak egy gazdagabb ízvilág megismerésére, a kommersz ételek helyett több száz új ételt ehetnek, többet kísérletezhetnek, kreatívabban főzhetnek. A hagyományos receptújságok azonban nem tudják kielégíteni az ő igényeiket.

 

A Mentes Konyha négy közismert és közkedvelt gasztro szakember segítségével azoknak készült, akik nem ehetnek meg bármit. Az első lapszámban Steiner Kristóf vegán ételeket kínál, Vrábel Kriszta a 160 grammos szénhidrát diéta alapján állított össze menüsort, Szatmári (Főzelékes) Feri isteni húsételekkel örvendezteti meg az olvasókat, Sallay Fanni pedig desszert-fronton kínál rengeteg finomságot.

 

 

  • Megosztom