Gasztrokalandok a Startup Safaryn

Mit eszünk, mit viselünk, hol és hogyan dolgozunk 2025-ben? Hogyan mennek a vegán éttermek? Miként dolgozik a digitális szabadúszó? Ki az a food stylist? Rohamosan alakul át a városi életmód: új szakmák születnek, piaci rések nyílnak. Ebbe a világba adunk betekintést közel 20 programmal és 100 előadóval, jó példákkal a Loffice közösségi irodában április 19–20-án a Startup Safary rendezvény keretében.

Ausztria fővárosa már kilencedik alkalommal érdemelte ki a világ legélhetőbb városa címet. A pezsgő kulturális élet, mérsékelt lakhatási költségek, elbűvölő városkép és a kiemelt vállalkozói támogatások mind-mind ezt indokolják. Mi, a Bécsben és Budapesten is aktív Loffice csapata ezzel régóta tisztában vagyunk, ezért a magyar tech-startupoknak is meg akarjuk adni a lehetőséget, hogy berobbanhassanak az osztrák piacra. Hiszen Bécsben nemcsak élni jó, hanem üzletelni is! A “Vienna WOW 2.0“ speed datingen a mentor csapatot külföldi cégalapításról, fundraisingről, inkubációról, befektetésekről, adózásról és technológiai trendekről is kérdezheti a programra kiválasztott 20 innovatív jelentkező. 15 perc hírnév elegendő, hogy a három legígéretesebb startup bekerüljön a 2500 fő részvételével zajló fesztiválóriás, a Pioneers ‘18 legjobb 500 felfedezettje közé és ingyenes nemzetközi jogi tanácsadásban részesüljön az Oppenheim sztárcsapatától.

Jelentkezni ITT TUDTOK!

Gasztro trendek: társadalmi felelősségvállalás, veganizmus, food styling

Mit jelent a fenntartható vendéglátás és miért fontos? Ma már miért elkerülhetetlen környezetbarátnak lenni? Mi van a “zöldségen” túl – milyen további társadalmi értéket tud teremteni a vállalkozás? A hazai gasztronómiai piacról a “Muti mit (t)eszel – Társadalmi felelősségvállalás & gasztronómia“ kerekasztalban bemutatkozik a Felelős Gasztrohős, a Kiosk Budapest, a HellóAnyu, a Doremi Today és a Budapest Bike Maffia.

A vendéglátás területén ma elismert és hiteles szereplők árulják el, hogy mi kell egy sikeres gasztro vállalkozáshoz, illetve milyen új kapcsolódó szakmák vannak születőben. A gasztro blokkban bemutatkozik többek között a Dobrumba társtulajdonosa, a Larus Étterem vezető séfje és a Padron tulajdonosa. És hogy ne csak a vállalkozásokról, hanem az új táplálkozási irányokról is szó essen, a veganizmus témakörét járják körbe az “Emberevő vegánok, vegánevő emberek” kerekasztalban a VeganLove, a Naspolya Nassolda, a Culinary Institute of Europe és a Great Bistro alapítói.

Milyen a vonzó munkahely – nőknek!

Hazánkban a gazdaságilag aktívak közel fele nő, a vezetők és a vállalkozók között mégis messze túlsúlyban vannak a férfiak. Miért jó ma nőként dolgozni? Női főnöknek lenni? Mit szeretnek a férfiak a női munkatársakban? Mit szeretnek a férfiak a női munkaerőben, vezetőben? Egyre nehezebb jó munkaerőt találni, ne hagyjuk ki a társadalom felét a merítésből! Jelszó: employer branding. A kérdéskört olyan elismert, női és férfi vezetők vitatják meg “A dolgozó nő 50 árnyalata – női employer branding“ panelben, mint Zolnay Judit, a MetLife vezérigazgatója, Liptay Gabriella, a KPMG Hungary marketing- és kommunikációs igazgatója, Dr. Nagy Beáta, a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézet egyetemi tanára, a BCE-n működő Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központ vezetője, Remete Tibor, a Highlights of Hungary alapítója és az Acivity Group vezetője, valamint Szalay Péter, az IBM Hungary ügyvezetője.

A big datára is épít a ruhaipar

Az életmód vállalkozások között mutatkozik be a “wearable“, azaz hordható technológiák piacáról a SneakerTracker alkalmazás, a cipőfetisiszták közösségi média felülete, illetve a Peak For You, egy új pszichológiai módszertan a belső egyensúly megteremtéséért és fenntartásáért. Megismerhetjük, hogyan született a szabadúszók fesztiválja, a Freedom X Fest, illetve azt, hogy kik ma itthon a helyfüggetlen életmód képviselői. Bogár Bence designer meséli el nekünk, hogy a kérdései és félelmei összepakolásával hogyan jutott el a nagymamája világatlaszától a Himalájáig.

  • Megosztom