Gajdics helyett Ballaival jön a Magyar Nemzet

Ballai Attila lesz a Magyar Nemzet főszerkesztője, aki eddig a Mediaworks Hungary Zrt. sportüzletág-igazgatójaként dolgozott.

Hivatalosan múlt szombaton jelentették be, hogy a Magyar Idők neve február 6-tól Magyar Nemzetre változik. Akkor még nem lehetett tudni, hogy személyi változásokkal jár-e az átnevezés, azonban az Azonnali.hu közlése szerint ma délben, értekezleten jelentették be, hogy a korábbi főszerkesztőt, Gajdics Ottót Ballai Attila váltja majd.

Ballairól a Mediaworks honlapján azt írják, hogy a Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után azonnal az újságírói pályára lépett, dolgozott az Esti Hírlapnál, a Pesti Hírlapnál, a Népszavánál, a Magyar Nemzetnél, majd a Magyar Időknél. Tudósított öt olimpiáról, több tucat világ- és Európa-bajnokságról, munkatársból rovatvezető, a Magyar Nemzetnél lapszerkesztő lett. Az 1990-es évtizedben a Ferencvárosi Torna Club, 2000-től a Magyar Kézilabda Szövetség sajtófőnöke, az utóbbi másfél évben pedig kommunikációs igazgatója volt.

Az Azonnali.hu beszámolója szerint az újonnan kinevezett főszerkesztő a lap munkatársainak a mai értekezleten arról beszélt, hogy emelkedett, színvonalas Magyar Nemzetet akar csinálni, olyat, amilyen a lap régen volt.

A már a Közép-európai Média és Sajtó Alapítványhoz (KESMA) tartozó Magyar Idők névváltásának bejelentésekor azt közölték, hogy a lap hangvétele, irányvonala nem változik.

  • Megosztom