Független, szabad sajtót követeltek – tízezrek nézték a Facebook-közvetítéseket

Hétfő este újabb tüntetést tartottak az MTVA székháza előtt, az ellenzéki parlamenti képviselők viszont feladták a próbálkozást, hogy beolvastassák a közmédia adásában a tiltakozók által összeállított öt pontot. A demonstrálók éjjel több kormánypárti kiadónál is megfordultak, a hvg.hu beszámolója szerint a Mediaworks székháza előtt független, szabad sajtót követeltek.

Fotó: hvg.hu

Egy napig tartózkodtak bent az MTVA központi épületében ellenzéki parlamenti képviselők, hogy beolvastassák követeléseiket, azonban tegnap este elhagyták az épületet, mivel azt valószínűsítették, hogy a rendőrök mindenképpen kivezették volna őket. A tegnapi nap során a köztévében többször is foglalkoztak a demonstrálókkal és az épületbe bejutott képviselőkkel.

Vasárnap éjjel és hétfőn az is egyértelművé vált, hogy a Facebook-élő videózás a nyilvánosság egy új szintjét tudja megteremteni. Számos ellenzéki képviselő folyamatosan tudósított arról, hogy mi történik az MTVA székházában, akadt olyan, akinek tízezernél is többen nézték egyszerre a közvetítését. A tévécsatornák is éltek a lehetőséggel és saját híradásaikban is felhasználták az így készült videókat, például az ATV és az RTL Klub.

A múlt éjjeli tüntetés során a demonstrálók nem csak az MTVA székháza előtt fejezték ki elégedetlenségüket, de több kormánypárti kiadóhoz is elmentek. A hvg.hu beszámolója szerint érintették a Hírt TV központját, ahol felolvasták az 5 pontot, majd a Ripost és a Figyelő szerkesztőségéhez vonultak, később pedig a Mediaworks központjánál tüntettek, többek között független, szabad sajtót követelve.

  • Megosztom