Fröccsterasz Németh Ottóval

Van élet marketing nélkül – főleg ha itt a nyár! Ki tudnak szakadni a munkából a meghatározó hazai marketing szakemberek is, az mmonline.hu annak járt utána, hogy tengert vagy tavat, polipot vagy hekket, sört vagy fröccsöt választanak nyaraláshoz a marketingesek. Németh Ottó, a Henkel Magyarország marketing- és üzletágvezetője családjával Spanyolországot választja a tengerparti strandoláshoz, de idén a tereprali versenyző párossal, Szalay Balázst és Bunkoczi Lászlóval is eltöltött pár napot a világ másik felén.

 

– Melyik a kedvenc tengere, tava?

 

– A tenger magasztossága, színei és illata minden alkalommal megfog, bárhol is találkozom vele. Az ausztriai Salzkammergut vagy Svájc tavainak szépségénél pedig nehezen tudok szebbet elképzelni.

 

– Hekk vagy polip?

 

– Halászlé és sushi. Bajai srác lévén a halas ételek nagy kedvenceim, halászlétől kezdve a frissen elkészített „balatoni” argentin hekken át a tenger gyümölcseivel gazdagított ételekre bármikor kapható vagyok. Heti sushi szinte szerves része a naptáramnak.

 

– Hol nyaralt az idén nyáron?

 

– A kis családommal az örök kedvenc Spanyolországot választottuk a tengerparti strandoláshoz, de ha alkalmam nyílik, akkor nyáron is meglátogatom sport márkanagyköveteinket a külföldi versenyeiken. Idén a legendás tereprali versenyző párossal, Szalay Balázst és Bunkoczi Lacival töltöttem pár napot a világ másik felén hiszen a fiúk ezúttal a Moszkva – Peking útvonalon versenyeztek és emberfeletti küzdelmek árán jutottak el a célba.

 

– Van-e olyan hely, ahova rendszeresen visszatér?

 

– Mediterrán térségbe próbálok minden évben eljutni, szebbnél szebb tájak vannak elérhető közelségünkben. Nem mondanék nemet évente egy Bora Bora túrára sem de sajnos nem lettem filmsztár.

 

– Ki dönti el, hogy hova mennek nyaralni?

 

– Bevallom, rendszerint az otthoni főnököm de az opciókat én szállítom ami azért ennek köszönhetően tud irányított lenni.

 

– Interneten vagy telefonon foglalja le a szállást, vagy éppen utazási irodával szeret menni?

 

– A netes keresés és irodás foglalás tökéletesen bevált.

 

– Mennyire fontos hogy legyen wifi a nyaralóhelyen?

 

– Alapvető követelmény.

 

– Hányszor veszik össze párjával vagy a gyerekeivel a nyaralása alatt?:)

 

– A fagyi, jégkása és egyéb hűsítők mennyiségén és rendelési gyakoriságán azért parázs vita szokott kialakulni.

 

– Fröccs vagy inkább sör?

 

– Aperol és bor. Sört nem iszom, bort pedig inkább tisztán, ha kérhetem.

 

– Mennyire követi a világ eseményeit a nyaralás alatt?

 

– Nem vagyok egy remete típus, nehezen tudom magam elzárni a külvilágtól. Nem is igazán akarom, szűröm az információt ami érdekel.

 

– Mennyi időt tölt munkával a nyaralás során?:)

 

– Naponta 1-2 órát biztosan, van amikor kicsit többet de van olyan nap amikor eltűnök a világ szeme elől. Alapvetően nem esik nehezemre dolgozni szabadság alatt, szeretem a dolgokat rendben tudni, kezemben tartani az irányítást. A gépezet működik és nem áll le, bizonyos teendők adott időpontban vagy határidőre történő elvégzése szükséges lehet, ez a munka ezzel jár.

 

– Mi történik ha valami váratlan fontos dolog történik a munkahelyén a részlegénél? Hogyan oldja meg?

 

– Helyzettől függően döntök, részlegesen vagy teljesen delegálok de ha kell, személyesen intézkedem.

 

– Volt már arra példa, hogy meg kellett szakítani a nyaralást?

 

– Megszakítani szerencsére még nem kellett de elhalasztani, rövidíteni rendszeresen.

 

– Mennyire szeret fesztiválozni?

 

– A zene fontos része az életemnek de a fesztiválozás kevésbé érdekel. Rihanna után se futottam ki a Szigetre, jól döntöttem. Figyelemmel kísérem ettől függetlenül az eseményeket, elsősorban szakmai szemmel.

 

– Az idén melyikekre megy ki? Jövőre?

 

– Sziget vagy egy Balaton Sound este a társaság miatt belefér minden évben, én inkább benzingőzös vagy gyerekes programokat választok hétvégi időtöltésnek. A Hungaroringen idén és jövőre is rengeteg jó versenyt rendeznek de ha minden jól alakul akkor 2017-ben a legendás Festival of Speed (Goodwood – a szerk.) meglátogatására is lehetőségem lesz.

 

– Ki a kedvenc zenekara, énekese?

 

– Számos zenei irányzatot kedvelek de funky, RnB és soul dalokat nagyon szívesen hallgatok. A magyar zenészek közül többen jó ismerőseim, régi barátság fűz Bebéhez akit különösen kedvelek. Tisztelem és nagyra értékelem ha valaki vérprofi abban amit csinál. Nemrég felejthetetlen estét töltöttem kis Grófo társaságában de pályafutásának kezdete óta rendszeres látogatója vagyok Havasi Balázs koncertjeinek is. A Rapülők februári koncertjén is biztosan ott leszek, Geszti Péterrel és a fiúkkal történő személyes találkozást már nagyon várom.

 

Németh Ottó, mint a Marketing&Media magazin marketingvezető rangsorának 15. helyezettje az I. Marketing Masters konferencia egyik előadója lesz ősszel. A konferenciát 2016 november 18.-án rendezik meg az Országos Marketing Konferencia másnapján Budapesten a Park in by Radisson szállodában.

 

A rendezvényen Magyarország legsikeresebb marketing-és kommunikációs vezetői tartanak előadásokat a marketing legfontosabb területeiről és eszközeiről. Mindannyian inspiráló szakemberek, akik a legfrissebb marketing trendek elemzésével, esettanulmányaik bemutatásával, markáns véleményükkel fogják a résztvevőket elindítani a „mesteri úton”.

 

A Marketing Masters egyedülálló rendezvény, hiszen kizárólag az ügyfél/megbízói oldal Top marketing szakemberei fognak előadásokat tartani. Tanulni a legjobbaktól pedig sohasem szégyen!

  • Megosztom