Friss hírek az EFOTT-ról

Negyven évvel indulása és az állandó vándorlás után a jelek szerint Velencén találta meg végső helyszínét az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT).

 

“Velencén minden ideális az EFOTT rendszeres megrendezésére, ez bebizonyosodott, amikor tavaly ugyanitt több mint százezer látogató volt. Idén számos újítás lesz, a rendezvény területe csaknem 30 hektárra nő, jóval hosszabb lesz a strandrész, tizenkét zenei helyszínt állítunk és két nagy kempinget nyitunk” – mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató és Koszti András polgármester.

 

Maszlavér Gábor kiemelte, hogy az EFOTT történetében először idén két felsőoktatási intézmény látja el a házigazda szerepét: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, a Testnevelési Egyetem a sportprogramokért felel – írja az MTI. Az EFOTT-on mintegy száz civil szervezet fogja képviseltetni magát, a sportkínálatot szélesíti az épülő új strandkézilabda és -röplabda pálya, de vízifocizni, sárkányhajózni is lehet, valamint körbefutni és körbekerékpározni a Velencei-tavat.

 

Idén július 12-től 17-ig fellép a brit Rudimental, a szintén brit Zomboy, a holland Headhunterz és a Firebeatz, az amerikai Borgeous, az ausztrál Pendulum & Verse dj szetje, és koncertet ad szinte a teljes magyar élmezőny. Utóbbiak között lesz a PASO, a 30Y, a Margaret Island, a Tankcsapda, a Brains, a Mary PopKids, Majka & Curtis, a WellHello, az Ivan & the Parazol, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Halott Pénz, a Kaukázus, a Bëlga, a Szabó Balázs Bandája, az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, az Anna & the Barbies, a Fran Palermo, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Péterfy Bori & Love Band, az Ocho Macho, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster és Deniz.

 

Az EFOTT idei himnuszát, a népzenei beütésű elektro-akusztikus Feszt szerelem című dalt a Margaret Island, Felcser Máté (Punnany Massif) és Jumo Daddy (Irie Maffia) közösen írta és adja elő. Erről a sajtótájékoztatón is beszéltek, amelyen ott volt KRSa, a PASO frontembere is, aki arról számolt be, hogy csapata vendégeként fellép Koszi Janka, emellett filmzenei blokkot mutatnak be EFOTT-koncertjükön, mások mellett a Macskafogó és a Star Wars betétdalának feldolgozásával. A Mary PopKidsből Kama elmondta, hogy ők a Z-Drums elnevezésű dobkollektívával közös produkcióval készülnek.

 

Új helyszín lesz az EFOTT-on a Muzsika-sziget, amelynek programját Kunos Tamás, a Csík Zenekar brácsása állította össze. A hagyományőrzést a középpontba állító helyszínen népzenei koncertek és táncház is lesz. “Fontos, hogy a táncot és a népzenét át tudjuk adni a fiatal generációknak, a gyökereket nem szabad elfelejteni” – fogalmazott Kunos Tamás. A Muzsika-szigeten saját installációval várják az érdeklődőket, a fellépők között lesz Mihó Attila és Bandája, a Szigony Zenekar, a Folksz, a Folkembassy és a Buda Folk Band, a Dankó Rádió műsorvezetője, Erdélyi Claudia vezetésével pedig nótakaraokét tartanak cigányzenekarral – olvasható az MTI beszámolójában.

  • Megosztom