Frekvenciához jutott a Klubrádió

Helyi televízió- és rádióműsorok összesen mintegy 216 millió forintos támogatásáról döntött a héten a Médiatanács, amely megkezdte 12 újabb rádiós frekvencia pályáztatását. A Klubrádió Debrecenben sugározhat.

 

A sportműsort is tartalmazható hírműsorok, rádiós közérdekű szolgáltató magazinműsorok, televíziós közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázaton 36 helyi, körzeti rádióműsor kapott összesen több mint 88 millió forintot és 31 helyi vagy körzeti állandó televíziós műsor kapott összesen mintegy 127 millió forintot. A Médiatanács a tavalyihoz képest duplájára növelte a teljes támogatási keretösszeget.

A testület a napokban 12 vidéki frekvenciára vonatkozóan tette közzé a pályázatifelhívás-tervezetet, így a korábbi 15 kiírással együtt 27 esetben indult el a pályáztatás. A legutóbb kiírt három budapesti frekvenciához hasonlóan ebben a 12 esetben is kereskedelmi rádióként lehet továbbhasznosítani az elnyert jogosultságot.

A most pályáztatott frekvenciákon átlagosan több mint felére esik vissza a fizetendő alapdíj, ami lényegében minden most kiírt frekvencia esetén csökkenést eredményez.

A médiatanács hat rádió esetén döntött a frekvenciák megújításáról. A Klubrádió debreceni, a Rádió1 békéscsabai, a Rádió Antritt dunaföldvári frekvenciája, illetve a Hajdúnánás 93,3 MHz, a szombathelyi Nyugat Rádió és a dombóvári N-Joy Rádió a meghosszabbított szerződés alapján folytathatja szolgáltatását a digitális átállás időpontjáig, amikor a szerződések lejárnak.

 

  • Megosztom