Fotópályázatot hirdet a MediaMarkt

A Magyar Fotográfia Napja alkalmából negyedik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát a MediaMarkt, amelyre a nevezéseket 2019. szeptember végéig várja. A műszaki kiskereskedelmi áruházlánc a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségével (MAFOSZ) közösen írta ki a pályázatot. A verseny célja, hogy a professzionális és amatőr fotósoknak egyaránt lehetőséget biztosítson tehetségük bemutatására, a legjobbak pedig értékes nyereményeket vihetnek haza.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is több ezer jelentkezőt várnak a szervezők. A verseny minden professzionális és amatőr fotós előtt nyitva áll, tekintet nélkül korra, nemre és állampolgárságra. A mostani fotópályázatra három különböző kategóriában lehet nevezni: szabadidő-utazás, emberek és természet. A pályázatok zsűrizésére a fényképészetben, fotózás gyakorlatában jártas hazai, neves szakembereket kért fel a MediaMarkt. A zsűrit Mekli Zoltán és Neményi Márton alkotja majd, Horváth Imre zsűrielnök vezetésével. „A nyilvános szerepléssel járó sikerélmény ösztönzést adhat a fényképezőgép-tulajdonosoknak, hogy a jövőben ne csak saját célra készítsenek fotókat, hanem a közönségnek is. Ez az út vezethet el a tudatos képalkotásig, amikor már nem a véletleneken múlik egy-egy jól sikerült felvétel” – emelte ki a szakember. „Az elsődleges cél ne a dokumentálás és a magamutogatás, hanem a közlés és az alkotás legyen” – tette hozzá.

Minden, amit a fotópályázatról tudni érdemes:

Nevezési időszak: A pályaműveket 2019. augusztus 29. és szeptember 30. között várják a szervezők.

Pályázat menete: A pályázó kizárólag a https://mmapp.hu/fotopalyazat weboldalon történő regisztráció után, az ekkor létrehozott felhasználói fiókon keresztül nyújthatja be pályázatát. A benyújtás során felhasználói fiók létrehozása és egy pályázati űrlap kitöltése szükséges.

Díjak: A legjobb fotókat minden kategóriában értékes nyereményekkel jutalmazzák. A témák harmadik helyezettje 50 000 Ft, az ezüstérmes 100 000 Ft, a kategóriák győztese pedig 150 000 Ft értékű vásárlási kupont kap, amelyet bármelyik MediaMarkt áruházban felhasználhat, fényképezőgép és/vagy objektív vásárlására.

A IV. MediaMarkt fotópályázat győzteseinek névsora 2019. október 28-ától az üzletlánc honlapján lesz elérhető.

  • Megosztom