Formálódik az Index új csapata, a távozók is megszólaltak

Szombathy Pál lesz a főszerkesztő, négy főszerkesztő-helyettes lesz és már több laptól is sikerült átcsábítani újságírókat az Indexhez – többek között ezekről az értesülésekről számolt be a Media1. A Távozó Indexesek Facebook oldalán közben újabb információ morzsa jelent meg a készülődő projektjukről és ismét megerősítették, hogy a felmondását beadók közül senki nem marad a portálnál.

Jelenleg felelős kiadóként és vezérigazgatóként is szerepel az Index Impresszumában Szombathy Pál, aki a Media1.hu értesülései szerint hamarosan a portál főszerkesztője lesz majd. A lapnál a jövőben is négy főszerkesztő-helyettes dolgozik majd, közülük az egyik a Media1 információja szerint Kitzinger Szonja lesz.

A portál úgy tudja, hogy gőzerővel építik az Index új csapatát, a Magyar Narancstól és az Info Rádiótól is érkeznek majd újságírók a laphoz. Az Index szerkesztősége július 24-én jelentette be felmondását, miután előtte pár nappal menesztették a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot.

Azóta Távozó Indexesek címmel hoztak létre egy Facebook profilt, amelyen folyamatosan osztanak meg információkat arról, hogyan képzelik a folytatást. Az eddigi hírek alapján úgy tűnik, igyekeznek együtt tartani legalább a csapat nagy részét, bár már az is kiderült, hogy van olyan ex-indexes, aki nem tart a többiekkel és más médiumnál folytatja.

A Távozó Indexesek profilon tegnap éjjel jelent meg egy újabb részlet arról, hogy milyen lesz a formálódó új lap, ezúttal az „okos, vicces, kiegyensúlyozott” jelzőkkel mutatták be. Emellett egy bejegyzésben ismét hangsúlyozták, hogy bár vannak olyan hírek, hogy a távozó indexesek közül sokan meggondolták magukat és maradnának, július 24., a tömeges felmondás napja óta tudomásuk szerint senki sem változtatta meg a távozási szándékát.

Valószínűleg a jövő hét elején lejár az egy hónapos felmondási idő a távozó indexeseknél és nagy kérdés, hogy ezt követően mennyire tudják frissítani majd az Indexet, illetve hogy mikor indul el az új projekt, amire már hetek óta utalgatnak.

  • Megosztom