Force India: valami változik, valami marad

Nagy valószínűséggel jövőre megváltoztatják a csapat nevét. Azonban van, amihez nem nyúlnának.

Arról már lehetett hallani, hogy a Force India jövőre várhatóan nevet vált. Eddig a Force One, illetve a Force elnevezések merültek fel. Van azonban, ami nem fog változni a csapatnál. Ezek közé tartozik, hogy Vijay Mallya nem kívánja értékesítenia csapatot, még az ellene folyó per ellenére sem, ami miatt jelenleg nem hagyhatja el Nagy-Britanniát.

„Mallya nem változtatna csapatán, szeretné, ha a továbbiakban is Sergio Pérez és Esteban Ocon erősítené az istállót” – írja az F1világ.hu.

Oconnak már van szerződése a következő évre, és minden bizonnyal hamarosan a mexikóival is hosszabbítanak, aki erre csak egyetlen esetben mondana nemet.

„Sikerült tiszteletet és megbecsülést kivívnunk magunknak az elmúlt tíz évben. Sikeresek lettünk. Ezt viszont szeretném egy kicsit élvezni. A jogi eljárások? Indiában zajlanak, de eddig csak vádaskodások vannak, konkrét bizonyíték még nincs” – nyilatkozta.

A tulajdonos nem aggódik a csapat miatt. „A csapat nélkülem is átvészel már mindent, nyugodtan alszom, mert pontosan tudom, hogy a Force India jövőjét illetően minden a legnagyobb rendben van.”

Sergio Pérezt mindenképpen szeretné megtartani a Force India. A mexikói versenyző korábban azt nyilatkozta, hogy csak akkor hagyná el az istállót, ha a Ferrari hívná.

  • Megosztom